Wi-Fi-ul poate fi daunator – vezi cum te poti proteja

wireless

Replici anonime spun ca „acasa este acel loc in care Wi-Fi-ul se conecteza automat”. Mai in gluma, mai in serios, ca posesori de smartphone-uri cautam in fiecare nou loc pe care il vizitam si o conexiune Wi-Fi.

Putem gasi Wi-Fi aproape peste tot, uneori chiar in locuri in care nu este neaparat necesar. Cercetari recente arata insa ca, in ciuda utilitatii acestei tehnologii, pot exista si unele riscuri asociate cu starea sanatatii.

Intalnind peste tot Wi-Fi, ne expunem la semnalul wireless zilnic. Studiile arata ca pot sa apara daune in ceea ce priveste sanatatea, care se fac resimtite pe termen lung. Motivul este detaliat in cele ce urmeaza.

Dispozitivele wireless sunt create pentru ca telefoane mobile, tablete sau alte gadget-uri sa se poata conecta prin semnalele Wi-Fi. Ce sunt insa de fapt aceste semnale? Raspunsul este: unde electromagnetice, iar la o expunere prelungita a organismului la acestea pot sa apara efecte adverse.

Cu implicatii negative asupra ratei de crestere si dezvoltare a oamenilor si chiar plantelor, semnalele Wi-Fi mai au si alte efecte negative, ce se pot face resimtite pe termen lung. Problemele ce pot sa apara sunt oboseala cronica, scaderea capacitatii de concentrare, dureri de urechi, dureri de cap din ce in ce mai frecvente, stari de insomnie si altele.

Se creaza astfel o controversa: nu ne-am putea imagina cum ar fi sa supravietuim in zilele noastre fara tehnologie, insa aflam ca ne dauneaza sanatatii. Putem lua cateva masuri simple, pentru a limita expunerea si a reduce eventualele efecte negative:

  • Daca detinem un aparat Wi-Fi acasa, inainte de culcare acesta ar trebui oprit.
  • In momentul in care nu este nevoie de internet, routerul wireless ar trebui de asemenea oprit.
  • Intoarcerea la telefonul cu fir ar putea fi de asemenea o varianta buna, pentru a minimiza expunerea la semnalul wireless.
  • Daca este absolut necesara instalarea unui router Wi-Fi, acesta nu va trebui montat in bucatarie sau dormitor, ci intr-o alta camera, unde se va utiliza specific conexiunea.

 

One Reply to “Wi-Fi-ul poate fi daunator – vezi cum te poti proteja”

Comments are closed.