Wasteland 2 dupa 26 de ani

Wasteland 2 concept art

Producatorul InXile Entertainment a anuntat astazi ca, dupa 26 de ani de asteptare, fanii Wasteland vor pune in sfarsit mana pe o continuare, Wasteland 2, la sfarsitul lunii August. In anul 2012, InXile spera sa stranga 900.000 de dolari prin intermediul Kickstarter, pentru a reusi sa produca o continuare a rpg-ului clasic Wasteland. Proiectul a devenit unul din cele mai fondate care erau la acea vreme pe site-ul destinat strangerii de fonduri, reusind sa stranga mai mult de 2.9 milioane de dolari. Acea suma a determinat ca data de lansare intiala (Octombrie 2013) sa fie impinsa in timp ce scopul jocului s-a marit.

Cei care au donat pentru acest joc pe Kickstarter au avut acces la versiunea beta a acestuia, prin intermediul Steam Early Acces, mai tarziu anul trecut. InXile a lansat actualizari pentru acea versiune de joc intre timp, lansarea pentru portiunea intreaga Arizona a jocului este acum live pentru cei ce au acces la beta.

Directorul jocului Wasteland 2, Brian Fargo, a spus ca este captivant sa fii aproape de a lansa jocul pe care a vrut sa-l lanseze in ultimele doua decenii. Feedback-ul de la cei are au donat pentru joc, in beta-ul mai de devreme a fost grozav si acesta este mandru de modul in care Wasteland 2 se contureaza.

InXile nu a furnizat o data exacta in August cand va fi jocul disponibil. Cand vine acea zi de la sfarsitul lui August, Wasteland 2 va fi disponibil pe PC, Mac si Linux.

Jocul original Wasteland, ce a fost lansat in anul 1988 a fost de asemenea condus de Fargo si a fost produs de Interplay Entertainment. Compania va merge mai departe si va crea ceea ce va fi numit succesorul spiritual al lui Wasteland, Fallout, mai mult de un deceniu de inainte de Elder Scrolls, producatorul Bethesda a preluat conducerea si a lansat Fallout 3, crescand dramatic profilul acestei serii.