Unelte pentru Content Writeri

27f37160f0c7f29cef1cbcabd3ad214d-d4dniwtAi intrat in liga cea mare a scriitorilor, nu mai scrii pentru ziarul local, sau pentru blogul tau privat, acum esti un content writer profesionist. Ceea ce inseamna ca trebuie sa produci o masa constanta de continut pentru clienti. De asemeni, trebuie sa-ti si urmaresti clientii competitori si continutul care este creeat pentru industrie.

In primul rand trebuie sa urmarim continutul. Poti sa urmaresti continuturi care sunt creeate pentru o industrie folosind o unealta ca Hootsuite. Doar creeaza un cuvant cheie in Hootsuite si salveaza cautarea ca si coloana, insa daca vrei sa fii mai specific foloseste Buzzsumo sau Keyhole.

Buzzsumo :

Buzzsumo te ajuta sa urmaresti continutul dupa categorie, cautare a cuvintelor cheie sau domeniu. Introdu-ti articolul cautat, apoi adauga rezultate specifice cum ar fi: articole,video,grafica si multe altele. Apoi filtreaza dupa data, pentru a putea sti de cand este continutul.

Apasa butonul search si vei putea vedea informatii folositoare pentru fiecare rezultat gasit, cat de des a fost distribuita informatia in retele sociale, pana si tagurile folosite. Pentru a salva cautarea, exportati-o ca CSV sau Excel.

Keyhole :

Keyhole costa 49$ pe luna pentru o singura urmarire (o pagina de monitorizare), asa ca pune clientul sa plateasca. Plata este lunara, asa ca nu uita sa incasezi de la clienti in fiecare luna, sterge contul daca ai termant de lucrat cu clientul.

Haiku Deck :

Haiku Deck este cea mai buna unealta pentru creeare de continut. Pentru prima data a fost valabil doar pe iPad, dar acum il poti folosi pe internet. Iti poti creea o prezentare, dupa care o poti distribui pe retelele sociale sau o poti exporta ca si prezentare PowerPoint.

Quora :

Quora este o unealta distractiva, aceasta este o retea sociala, asa ca vei gasi continut despre subiecte, chiar si oameni care au doar o opinie.

Yoast :

Yoast ofera un plugin pentru WordPress, dar si alte servicii. Pluginul este super daca esti complet nou pentru SEO, pentru ca iti aminteste sa te folosesti de cuvinte cheie si sa creezi meta descrieri pentru posturi.

Sa scrii articole este in acelasi timp simplu cat si complex. In orice caz, cu cat scrii mai mult pentru marele internet, ai mai mult de invat. Este o calatorie minunata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *