Ulei sintetic vs ulei normal

ulei de motor

Dezbaterea este una de lunga durata. Exista opinii ce sustin atat un tip de ulei de motor cat si celalalt. Exista in zilele noastre destul de multa confuzie in randul soferilor cu privire la acest aspect.

In orice atelier de reparatii sau service auto vei merge, vei putea observa ca optiunile mecanicilor sunt la fel de diferite in materie de solutii de lubrifiere. Uleiul de motor are exact acest rol, de a efectua ungerea si de a minimiza frecarea partilor mobile din motor.. Orice tip de ulei, indiferent ca este vorba de cel sintetic sau de cel normal, trebuie sa aiba in componenta doua elemente: stocul de baza si aditivii.

Atat uleiul de motor sintetic cat si cel de tip normal se foloseste pentru blocul motor al unui automobil. Caracteristicile si recomandarile de utilizare sunt diferite, in functie de caz.

Uleiul de motor trebuie ales in functie de o serie de factori. Spre exemplu, daca masina are vechime si este utilizata de ceva vreme, recomandarea este sa se foloseasca ulei de motor normal, mineral. Trecerea pe ulei de motor sintetic poate avea ca si consecinta scurgerile, intrucat densitatea acestuia este mai redusa si pot sa apara astfel acele scurgeri pe la sectoarele uzate ale blocului motor.

Climatul si temperaturile regiunii in care este folosit un automobil afecteaza vascozitatea uleiului de motor. Astfel, in climate cu temperaturi extreme, se recomanda consultarea unui specialist pentru a gasi solutia cea mai potrivita.

Adesea mecanicii si inginerii recomanda utilizarea uleiului de motor normal pentru automobilele noi, pentru perioada rodajului. In aceasta perioada se face astfel o lubrifiere eficienta a motorului, moment dupa care se poate face trecerea la ulei de motor sintetic. Reversul se intampla dupa ce masina capata o anumita vechime – pentru a evita scurgerile se poate face inapoi trecerea de la ulei de motor sintetic la ulei de motor normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *