Totul despre jocurile video si evolutia lor

Jocurile video au parcurs o cale lunga, avand in ziua de astazi functii la care in faza initiala producatorii nici nu se puteau gandi. Jocurile video tridimensionale si cu o grafica impresionanta din ziua de astazi sunt un rezultat al inventiilor din trecut. Multi se joaca dar nu stiu care au fost inceputurile si de unde s-a plecat pentru a realiza aceste jocuri.

Atari a fost prima companie care a produs, lansat si distribuit un joc video in luna decembrie a anului 1975. Jocul era cunoscut sub numele de pong, similar tenisului de masa. Alte jocuri inventate ce puteau fi jucate pe platforma Atari 2600 au fost galaxian, space invaders si altele. Mai tarziu, in anii 1980, au aparut mult mai multe jocuri, mai interesante si mai captivante decat anterioarele: defender, battle zone si renumitul pacman. In 1985 piata jocurilor a cunoscut un declin datorat aparitiei computerelor si a jocurilor portabile pe piata. Au fost create de catre Nintendo Entertainment System personajele Mario si Luigi, unul dintre cele mai bine vandute jocuri din istorie, facandu-l pe Mario mai cunoscut decat celebrul personaj Mickey Mouse.

Tehnologia a evoluat in continuu, asadar la inceputul anilor 90 au aparut jocuri de actiune din categoria FPS (first-person shooter) precum Wolfenstein 3D si Doom. Popularitatea acestor jocuri a facut ca producatorii sa ofere chiar variante demo pentru public. In acesti ani si computerele au devenit mai performante si mai potrivite pentru a putea fi utilizate pentru jocuri. Mai tarziu aparitia jocului Quake a egalat si chiar depasit in renume Doom. Aceste jocuri au dat ideea producatorilor de a introduce posibilitatea jocului multiplayer. In ziua de astazi posibilitatea de joc multiplayer este un lucru obisnuit.

In zilele noastre, multe jocuri 3D apar disponibile pentru toate genurile, precum shooting, sporturi, puzzle-uri, actiune, horror, jocuri de curse si altele. Aceste jocuri au acum o calitate superioara a sunetului si o grafica foarte avansata, precum cele oferite gamerilor pe platforme ca PlayStation sau Xbox. Aceste console pot fi folosite si in alte scopuri, pe langa faptul ca ruleaza jocuri, pot reda si muzica sau videoclipuri si permit si navigare pe internet.

Cu siguranta vor aparea si mai multe noutati, inovatiile si inventiile in domeniul tehnologiei apar foarte des, asadar este foarte posibil ca jocurile video sa evolueze mult mai mult fata de stagiul actual.