Strategii folosite de magazinele online

magazine online

Shoppingul online a devenit tot mai popular in perioada recenta. Nu este vorba doar de economia de timp facuta, ci si de varietatea de produse ce pot fi comandate foarte usor, din cateva click-uri. Piata online este caracterizata de o concurenta acerba, si tot timpul magazinele online cauta strategii pentru a-si atrage clientii. Cateva dintre acestea le enumeram in continuare.

Interfata atractiva si usor de utilizat este primul aspect vizat de magazinele online. Cele mai interesante produse sunt plasate pe prima pagina, atragand clientii. In mediul virtual exista tot timpul tentatia de a cumpara mai mult, iar majoritatea site-urilor creeaza impresia ca produsele sunt multumitoare din toate punctele de vedere.

Tot timpul cumparatorii cauta chilipiruri, oferte, promotii si reduceri. Pe acest lucru se bazeaza si magazinele online, care ofera gratuitati, vouchere si chiar scutiri de taxe de livrare a produselor, pentru comenzi ce depasesc o anumita valoare. Odata intrat pe un site in cautarea unui produs, utilizatorul poate ajunge sa cumpere mult mai mult decat si-a propus, captat de aceste oferte.

O alta strategie folosita de magazinele online o reprezinta si sugestiile. In momentul in care a fost cumparat un produs, se ofera si recomandari de tipul „Persoanele care au cumparat acest produs au mai cumparat si … „. Este vorba aici de accesorii – de exemplu la cumpararea unui smartphone te gandesti ca ai nevoie sa il si protejezi, prin urmare iti sunt oferite si huse, carcase si folii ca sugestie.

Cum numarul gadgeturilor, smartphone-urilor si tabletelor este in continua crestere, cumparaturile online cunosc de asemenea o evolutie ascendenta. Vanzatorii dezvolta astfel strategii inovative pentru a-si fideliza clientii, pentru a-i distra si pentru a-i convinge in acelasi timp sa cumpere mai mult. Folosind sugestiile, promotiile si ofertele speciale, ajung sa convinga cumparatorii sa achizitioneze mai mult si mai mult, depasind bugetul pe care erau dispusi sa il aloce initial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *