Solutii de sablare eficienta

sablamtot

Sablarea reprezinta o metoda foarte eficienta de curatare sau finisare a suprafetelor diverselor tipuri de materiale solide. Procesul se realizeaza cu ajutorul de alice metalice, nisip, materiale abrazive diverse propulsate cu foarte mare viteza prin centrifugare mecanica ori prin intermediul unui jet gazos sau lichid orientat spre suprafata materialelor de curatat sau prelucrat.

Solutii in domeniul sablarii sunt oferite de diversi furnizori, procesul complex cuprinzand toate etapele necesare: curatirea si pregatirea suprafetelor, satinare, sablare decorativa, curatarea diverselor tipuri de suprafete si altele. De la suprafete de dimensiuni mai reduse la suprafete extinse, de la materiale dure pana la materiale delicate, aplicatiile sablarii sunt nenumarate.

In functie de suprafata de sablat se utilizeaza atat materiale abrazive cat si neabrazive, putand fi utilizate atat gheata carbonica dar si nisipul, atat bicarbonatul de sodiu cat aburul uscat.

Modurile de sablare au evoluat in timp, sablarea cu gheata carbonica reprezentand inovatia in domeniu. Foarte eficient in procedurile de curatare, este un procedeu ce nu afecteaza suprafetele sablate, 100% ecologic. Eficienta curatarii prin sablare cu gheata carbonica este data de socul termic pe care il sufera particulele si depunerile – gheata carbonica are o temperatura de -79º C. Socul termic provoaca o contractie a depunerilor, care se desprind apoi strat cu strat lasand suprafata perfect curata.

Sablarea cu bicarbonat de sodiu este de asemenea utilizata in cazul suprafetelor de o duritate mai scazuta (de exemplu sticla). Duritatea mai mica a granulelor de bicarbonat de sodiu, comparativ cu alte materiale precum nisipul, recomanda acest procedeu cand vine vorba de restaurare sau curatare a suprafetelor mai delicate.

Sablarea abraziva implica utilizarea nisipului sau altor materiale dure, abrazive. Suprafetele prelucrate astfel sunt mai dure, rezistente, particulele abrazive reusind sa curete cu o viteza foarte mare suprafete din metal, minerale, chiar pietre pretioase sau sticla.

Tehnicile si procedeele de sablare includ de asemenea si sablarea cu abur uscat, supraincalzit, care reuseste foarte bine sa indeparteze impuritatile si depunerile fara a mai fi nevoie de procedee suplimentare de dezinfectare sau curatare.

O alta tehnica de sablare este hidrosablarea, se foloseste un jet foarte puternic de apa ce poate curata suprafete atat interne cat si externe. Aplicatiile aici se fac simtite la nivelul curatarii de autostrazi, benzi pietonale, masini si diverse utilaje.

Dupa cum se poate observa, aceasta gama de servicii de sablare  poate indeplini orice cerinte si exigente ale clientilor. Se tine cont de suprafata de prelucrat, se tine cont de arhitectura daca este cazul, se calculeaza utilitatea si duritatea. Indiferent de domeniul in care se impune necesitatea sablarii, fie ca e vorba de restaurari, domeniul auto, cel al constructiilor, transporturilor, farmaceutic sau alimentar, serviciile oferite sunt la un standard inalt de calitate. Serviciile oferite, profesionalismul si consultanta, dar si interesul pentru evolutia continua, pentru a aduce eficienta dar si multumire clientilor,  indiferent de aplicatia ce necesita sablare. Indiferent ca e vorba de sectorul industrial sau cel rezidential, ca se impune restaurarea unor monumente sau curatirea unor constructii sau utilaje, calitatea serviciilor oferite si timpul scurt in care se realizeaza lucrarile recomanda in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *