A frecventa o lume foarte sociala poate deveni o problema destul de serioasa pentru oamenii introvertiti, deoarece vor avea parte de multe provocari insuportabile, iar de foarte multe ori li se va parea extrem de dificil sa faca fata unei lumi care pare sa nu mai taca. Introvertitii si extrovertitii au parte de creiere diferite a caror stimuli reactioneaza in moduri opuse: extrovertitii raspund mai puternic la evenimentele externe, in timp ce introvertitii isi obtin energia din activitatile solitare.
Introvertitii au fost intelesi si etichetati gresit de foarte mult timp, iar de cele mai multe ori sunt vazuti ca fiind oameni nepoliticosi, antisociali, fara sentimente si lipsiti de interes. Cu toate acestea, introvertitii pur si simplu nu simt nevoia sa strice frumusetea linistii care ii inconjoara. Ei prefera sa savureze linistea, mai degraba decat sa polueze tacerea cu palavrageala inutila. Cu toate acestea, introvertitii adora sa comunice cu ceilalti, insa prefera un mediu mai putin stresant decat cele care sunt intalnite in situatiile sociale.
Locurile evitate de introvertiti
Petreceri si evenimente sociale importante. Mai mult decat orice, acest eveniment social ii face pe introvertiti sa dea bir cu fugitii. Petrecerile inseamna o multime de oameni, o abundenta de zgomot, iar in cea ai mare parte o lipsa de sens a conversatiilor dintre participanti. Daca se intampla sa intalnesti un introvertit la o petrecere, exista posibilitatea ca acesta sa stea alaturi de un mic grup de prieteni.
De asemenea, introvertitilor nu le place sa mearga la evenimente sociale unde nu cunosc pe nimeni. In timp ce o persoana extrovertita s-ar adapta destul de repede intr-un astfel de loc deoarece comunica chiar si cu cei pe care nu ii cunoaste, un introvertit s-ar inchide in „carapacea” lui. Un introvertit trebuie sa se simta in primul rand confortabil, inainte de a se deschide fata de oamenii noi.
Chiar daca reprezinta situatii necesare si la care trebuie sa participe macar odata in viata, introvertitii urasc sa participe la interviuri de job-uri sau intalniri de afaceri. Introvertitii nu au o imaginatie bogata astfel ca acesta devine motivul cel mai dificil atunci cand vine vorba de interviul de angajare. Indiferent de cat de mult s-ar pregati, exista sansa sa se simta jenati fata de anumite cuvinte sau despre toata situatia in general. Chiar mai mult, acestora nu le place sa fie in centrul atentiei, astfel ca nu ajung sa apeleze la punctele lor forte in numai 30 de minute cat dureaza interviul.