Site-uri care au schimbat internetul

site

Site-urile web, principala componenta a internetului, au schimbat radical modul cum ne ducem viata astazi. Multe site-uri ne-au usurat si revolutionat viata, astazi utilizarea computerului fiind la fel de usoara ca cea a telefonului. Nu ne-am putea imagina o zi fara a folosi cel putin unul din serviciile Google, precum Gmail, Google maps sau altele.

Putem gasi orice informatii dorim, ne putem alege un curs de la o universitate din capatul celalalt al lumii, facem banking, rezervam bilete de avion, platim facturi, facem diverse tranzactii, toate acestea din fata unui computer. Aceasta prin intermediul site-urilor, cateva din cele care au revolutionat lumea internetului fiind enumerate in continuare.

Facebook – fondat de Mark Zuckerberg si prietenii sai Eduardo Saverin, Dustin Moskovits si Chris Hughes, a fost lansat in februarie 2004. Astazi este cel mai popular site de socializare din lume, depasindu-le ca numar de utilizatori pe toate celelalte.

Wikipedia – fondat de Jimmy Wales si Larry Sanger, lansat in ianuarie 2001, este o enciclopedie multilingva gratuita. Are peste 20 milioane de articole si ofera informatii despre orice ai avea nevoie, chiar si despre evenimente recente. Este recunoscut pentru veridicitatea informatiilor.

Gmail – serviciu oferit de Google si lansat in aprilie 2004, facut disponibil publicului larg in februarie 2007, avea dupa patru ani, in 2011, peste 260 milioane utilizatori. Avantajul sau este ca ofere spatiu de stocare mai mare pentru utilizator, iar atasamentele emailurilor sunt comparabil mai mari fata de alte astfel de servicii.

Youtube – fondat de trei fosti angajati PayPal: Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim, a fost lansat in februarie 2005. Succesul sau este dovedid de cele peste 3 miliarde de vizualizari zilnice la care a ajuns in mai 2011. A castigat popularitate intrucat persoanele pot uploada, vizualiza si distribui videoclipuri, in momentul de fata fiind preluat de Google.

eBay si Amazon – site-uri pentru cumparaturi online si licitatii, au fost ambele lansate in 1995 si sunt de asemenea bine cunoscute. Ca sa nu mai vorbim de motoare de cautare precum Yahoo sau Google – care in momentul de fata are multe servicii precum Google Earth, Gmail, Google Maps, Google Drive etc.

Exista sute de astfel de site-uri care au avut o importanta influenta asupra lumii internetului, acestea au fost doar cateva exemple definitorii. Totul a constat in prezentarea ideii potrivite la timpul potrivit. Cu ajutorul internetului poti ajunge in contact cu miliarde de oameni doar intr-o fractiune de secunda, si astfel s-au schimbat modul de educatie, afaceri, cumparaturi, divertisment, sanatate si in fapt orice aspect al vietii.