Sfaturi pentru renovarea locuintei

adrenco.ro

Atunci cand este necesara renovarea locuintei, fie ca este vorba de mutarea intr-o casa noua sau de o refacere in totalitate a spatiului in care se locuieste deja, se impune o foarte buna organizare. Pentru ca renovarea sa nu devina o operatiune complicata, costisitoare sau de durata, trebuie respectate cateva sfaturi simple, enumerate in cele ce urmeaza.

O buna organizare inseamna in primul rand un plan bine pus la punct. Va trebui sa te documentezi, sa gasesti materialele de constructie potrivite, sa concepi un plan al lucrarilor si sa verifici care dintre etape le poti realiza pe cont propriu si care dintre ele vor necesita ajutorul unui specialist.

De asemenea va fi necesara stabilirea unui buget. Calculele pe care le faci vor trebui sa aiba in vedere atat materialele de constructie necesare pentru renovare, cat si mana de lucru. Mai pot sa apara uneori si situatii neprevazute – spre exemplu indreptarea sau aducerea la nivel a unui perete, operatiune care va necesita mai mult material decat stocul planificat initial. Din aceste motive bugetul trebuie sa fie unul realist, de preferat cu 10-20% mai mare decat cel estimat, tocmai pentru a acoperi si cheltuielile neprevazute.

Materialele cumparate sunt, la randul lor, foarte importante. Va trebui sa te orientezi catre materiale de buna calitate, pentru ca lucrarile de renovare sa aduca rezultatele asteptate. Personal am optat pentru Adrenco – materiale de constructie, unde am gasit toate cele necesare pentru operatiunea de renovare: de la vopsele si lacuri pana la amorse, adeziv, glet, tencuiala sau mortar. Calitatea materialelor primeaza, deoarece daca vei opta pentru solutii mai ieftine, rezultatele nu vor fi la fel de durabile.

Renovarea impune o atentie sporita si la toate instalatiile – cea electrica, sanitara si de gaze. Lucrarile la aceste instalatii trebuie sa fie efectuate corect, pentru a evita problemele pe viitor. Siguranta si confortul sunt pe primul loc, motiv pentru care improvizatiile la instalatii nu trebuie sa existe – recomandarea in acest caz este sa apelezi la profesionisti, la instalatori autorizati.

Nu in ultimul rand, va trebui sa acorzi o atentie sporita decoratiunilor si mobilierului. Chiar daca iti place foarte mult o piesa de mobilier sau un tip de gresie, nu trebuie sa cumperi sub impulsul momentului. Este indicat ca orice decizie sa se potriveasca cu imaginea de ansamblu a locuintei, cu personalitatea pe care doresti ca aceasta sa o reflecte. Respectand acesti pasi simpli dar foarte importanti, renovarea locuintei va deveni o misiune indeplinita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *