Se mai practica canibalismul

canibalism

Canibalismul reprezinta o actiune oamenilor din trecut, in care treburile aveau obiceiul de a consuma carne de om. Acest lucru se intampla fie din cauza unor credinte religioase, fie ca oamenii erau impinsi la astfel de gesturi extreme din cauza insuficientei mancarii. Cu toate acestea, canibalismul nu a fost niciodata un subiect foarte placut, insa pentru cei curiosi, canibalismul face parte din istoria lumii, astfel ca devine un subiect interesant de cercetat.

Exista speculatii cum ca prima data oamenii ar fi recurs la canibalism, inainte de a manca alte tipuri de carne- cum ar fi cea animala. De asemenea, exista dovezi ca la sfarsitul erei glaciare au existat acte de canibalism in Europa, dar si printre vechii egipteni.

Canibalismul a fost practicat ca fiind o metoda alternativa de a avea hrana. Acest gest avea la baza ideea ca oamenii pot asimila puterea dusmanului prin faptul ca il mancau, sau ca anumite lucruri magice se intamplau daca mancau carne de om. Pe masura ce lumea a evoluat, canibalismul a inceput sa dispara sau sa fie interzis in unele state. Insa, in ultimii ani, canibalismul a existat in triburile din zonele tropicale sau subtropicale, asa ca este posibil ca acesta sa mai fie practicat in zone din Papua Noua Guinee, Congo sau Amazonia.

Canibalismul- tabuul omenirii

Cei care isi rod unghiile sau isi mananca parul sunt cosiderati si ei a fi canibali, insa fenomenul se numeste autocanibalism. Termenul de Canibal a pornit in Caraibe de la indienii Caraib denumite Carib, dar pentru ca spaniolii nu puteau pronunta ”r”-ul, acesta a devenit Canib iar ulterior Canibales.

Exista numeroase forme diverse de canibalism. Unele dintre formele mai putin studiate sunt canibalismul gastronomic care nu deriva din nevoia de supravietuire, canibalismul medicinal care presupune consumarea tesuturilor sau oaselor umane in scopuri medicinale si canibalismul sadic care inseamna uciderea si consumul victimelor umane din motive sadice sau psihopatologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.