Scrie pentru altii

Scriitor Online

Lumea nu iti este datoare cu nimic.

Universul rece, care nu simte nu ii pasa desspre tine sau despre ceea ce scrii. Oricine ar putea intra intr-o librarie si sa aleaga de la Shakespeare, Pratchett, JK Rowling sau alte milioane de scriitori. Spune-mi crezi ca ceea ce scrii merita atentia cititorilor si cum si-ar putea da seama cineva cand merita?

Acest lucru ar putea suna descurajant, si pentru asta este menit. Traim in centrul propriilor universe private, ce ne poate pacali sa credem ca lumea raspunde la meritele noastre, dupa cum ii vedem. Daca crezi acest lucru, esti sortit la o viata de tastaturi patate de lacrimi.

Daca recunosti adevarul, te poti inarma corespunzator.

Ofera oamenilor un motiv pentru a le pasa

Esti in competitie cu orice alta distragere de pe internet. Ai scris frumos pentru atentie impotriva lui Miley Cyrus cu o pisica. Daca vrei o audienta, nu scrie pentru tine. Uita de tine. Incepe cu :

  • Pentru cine scriu?
  • Ce pot face pentru ei?
  • De ce ar trebui sa le pasa?

Sa spunem ca scrii pentru bloggeri obisnuiti. Nu este greu sa te gandesti la lucruri cu care bloggeri obisnuiti s-ar putea confrunta, ce gasesc distractiv sau ce ii inspira. Incepe de acolo.

Leaga-te emotional

Intelectualii geniali pot aprecia continutul pe o baza intelectuala pura. Pentru altceva, exista stiri urgente, sex, barfe si sex. Stii cum te simti determinat sa dai click pe un link? Nu ai timp sa te gandesti despre acest lucru. Legaturile sunt cu totul emotionale.

  • Infricosatoare si urgente – „Teroristii iti vor ataca orasul, maine”
  • Nume mari – „O zi in viata cu Tony Stark”
  • Interes propriu – „Cum sa castigi fata visurilor”
  • Conotatii sexuale – „Cele mai sexy tipe din tenis”
  • Trend – „Show-ul despre care vorbeste toata lumea”

Aceste emotii pot fi exprimate in titlu. Titlul este locul in care castigi sau pierzi majoritatea audientei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *