Scapa de Furie

Este o senzatie arzatoare si stresanta. Adanc in pieptul tau multe lucruri te apasa. Devine din ce in ce mai greu sa respiri. Si apoi fara nici un avertisment, izbucnesti.

Furia a fost intotdeauna un sentiment apasator. Doar o scanteie din acest sentiment si iti poate distruge intreaga zi, saptamana, luna, an sau chiar toata viata. Niciodata nu putem scapa de ceea ce simtim cand reactionam dupa ce suntem raniti, dar furia asta e, o reactie. Intotdeauna poti alege cum sa reactionezi, sa te ridici si sa preiei controlul emotiilor tale. Si furia, indiferent cat de puternica pare, poate fi stinsa. Doar atunci cand refuzi s-o lasi sa te controleze, incepi sa gandesti si sa te comporti rational, rezolvand orice problema te-a facut sa te infurii.

Sa stingi acea furie este foarte greu, mai ales atunci cand durerea dinauntrul tau este ca o rana deschisa. Dar o simpla schimbare in gandire te poate face sa scapi de asta.

Plangi

Cand o farfurie se sparge, se sfarma in bucatatele si se impart prin casa. Dar cand inima este franta, se sparge in milioane de bucati si este cea mai dureroasa experienta atunci cand nimeni altcineva nu poate intelege. Durerea din inima, aprinsa de furie te poate consuma, dar stiti cum se comporta bebelusii cu furia ? Ei bine ei plang.

Asa ca plangi, gandeste-te la tot ceea ce te-a facut sa suferi si plangi pana te calmezi.

Citeste o carte

In loc sa te concentrezi asupra furiei tale, deschide o carte si concentreaza-te asupra actiunii din aceasta. Nu numai ca te vei calma, dar acest lucru te va face si sa afli mai multe, citeste orice fel de carte iti place, carti cu vampiri, psihologice, despre dragoste, orice subiect te face sa te simti mai bine.

Asculta muzica

Nu asculta genul de muzica care te infurie, precum rock-ul, incearca sa asculti muzica care iti imblanzeste animalul din tine si-ti salveaza sufletul. Lasa melodiile sa te calmeze, asculta muzica ce calmeaza, asculta marea, asculta lucruri care te fac sa te simti mai bine si sa te eliberezi de povara furiei.

Uita-te la apus sau la luna

De cate ori esti infuriat, incearca sa iesi la o plimbare, sa te duci pe malul unei ape, daca ai unde, daca nu ia-ti masina si du-te in camp deschis unde te poti uita in liniste la apus sau la luna. Gandeste-te cat de frumos este sa te uiti cum coboara soarele, disparand din peisaj.

Incearca sa fii mai calm si mai intelegator cu tine insuti, incercand sa nu faci ca furia sa-ti distruga viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *