Sablarea vine in ajutorul tau

sablamtot

Sablarea este o metoda miraculoasa cu ajutorul careia pot fi curatate orice tipuri de suprafete, de la cele mai fragile pana la cele mai dure. Aceasta operatiune este posibila datorita unei masinarii numite masina de sablat care reuseste sa propulseze particule de materiale abrazive pe suprafete care au depuneri. Propulsarea particulelor pe aceste suprafete se realizeaza cu ajutorul aerului comprimat. Dispozitivele de sablare sunt aparate speciale care necesita pregatire in domeniu pentru a fi utilizate. Cu ajutorul ei pot fi curatate depuneri precum rugina, vopseaua intarita, pete de mortar, materii organice etc.

Sablarea este de mai multe tipuri:

  1. Sablarea cu gheata carbonica
  2. Sablare cu bicarbonat de sodiu
  3. Sablare cu nisip
  4. Hidrosablarea (utilizata pentru a curata hotele de restaurant)

Sablarea cu gheata carbonica este cea mai noua metoda in materie de curatare a suprafetelor. Gheata carbonica se numeste si dioxid de carbon in stare solida, de aici numele de sablare cu CO2. Gheata este un abraziv moale si este ideala pentru suprafete delicate, precum sticla sau altele. Pe langa faptul ca este delicata cu suprafetele, gheata carbonica nu este toxica si se poate folosi pentru curatare in orice fel de domeniu, de la industria farmaceutica, industria alimentara, pana la curatenia in spitale etc. In ceea ce priveste curatarea echipamentelor electrice, aceasta metoda de curatare este singura acceptata pentru ca este un tip de curatare uscat. Gheata carbonica nu conduce electricitatea.

Sablarea cu bicarbonat de sodiu este o tehnica destul de faimoasa, mai ales atunci cand vine vorba de restaurarea si curatarea monumentelor istorice sau funerare.  Bicarbonatul de sodiu, la fel ca si gheata carbonica este un abraziv moale ce poate fi folosit pentru curatarea suprafetelor. Cu ajutorul sau pot fi indepartate pete de vopsea, depuneri de materii organice, sau pete create de intemperiile vremii. Bicarbonatul de sodiu este solubil in apa, iar in urma curatarii cu acesta nu rezulta reizduuri. De asemenea, nu este toxic si nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator si nu dauneaza sanatatii omului. Bicarbonatul are o multime de utilizari, atat in alimentatie cat si utilizari pentru igiena personala.

Sablarea cu nisip este primul tip de sablare care a aparut si cel mai cunoscut dintre toate metodele de sablare. Faima acestei tehnici de sablare a fost propulsata de faptul ca este o metoda extrem de ieftina, accesibila tuturor. Nisipul este materialul principal folosit pentru acest tip de sablare, numit si sablare abraziva. Datorita faptului ca se gaseste din belsug si la un pret extrem de mic, popularitatea sablarii cu nisip a crescut intr-un ritm ametitor. Aceasta tehnica este totusi recomandata pentru suprafete dure, care necesita slefuire sau o curatare serioasa. Nisipul este extrem de abraziv si curata suprafete mari in timp record fara a apela la metode manuale de curatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *