Un recipient de plastic tinut in conditii specifice ar putea sa fi gazduit cel mai puternic antibiotic descoperit de cateva decenii incoace. Cu ajutorul unui dispozitiv microfluidic folosit pentru a dezvolta bacterii in sol, echipe de cercetatori din Statele Unite si Germania se pare ca au reusit sa identifice un nou tip de antibiotic ce ar putea omora bacteriile ce provoaca afectiuni precum pneumonia, infectii sanguine si altele.
Antibioticul nu a fost inca testat pe oameni, insa a vindecat cobaii pe care a fost testat de aceste afectiuni. Conform cercetatorilor se pare ca structura sa este diferita de a antibioticelor normale, intrucat germenii si bacteriile nu pot sa dezvolte rezistenta la el, cel putin deocamdata. Unii spun ca acest lucru este inevitabil, ramane de vazut ce rezultate va avea in continuare.
Alte tipuri de antibiotice au fost descoperite de asemenea in bacterii formate in sol. Oamenii de stiinta au incercat diverse abordari, insa parea ca nu vor mai putea fi gasite noi tipuri de antibiotice.
Noul tip de antibiotic se pare ca omoara bacteriile fizand o molecula de grasime pe peretii acestora. Mecanismul este unul inedit, dupa cum spun cercetatorii, si se pare ca bacteriile si virusii nu ar putea sa dezvolte foarte usor rezistenta la acesta.
Daca totusi va fi folosit si pe oameni, acest antibiotic ar putea fi urmatoarea arma impotriva diverselor afectiuni folosita de medici. Bacteriile dezvolta rezistenta la antiviotice si de aceea in unele cazuri tratamentele se dovedesc a fi pur si simplu inutile. Se pare ca noul tip de antibiotic a inceput deja sa fie testat pe oameni, insa pana la o edificare completa despre efectele sale si functionalitate, trebuie sa treaca o perioada de doi ani sau mai mult. Abia atunci va fi autorizat spre a fi folosit in tratamente pentru populatia generala, pana atunci va fi testat pe voluntari.