Rusia inca sfideaza NATO

Pro-Rusia

Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen a spus joi, ca fortele militare ale Rusiei au fost din nou stranse la granita tarii cu Ucraina, intr-o miscare aparenta pentru a intimida Kiev, ceea ce el numeste un pas inapoi foarte regretabil. Rasmussen a spus la Chatham House din Londra, ca ei vad acum o noua strangere militara Ruseasca in jurul granitei cu Ucraina. El sustine ca cel putin cateva mii de trupe din Rusia sunt acum lansate.

Daca sunt lansati sa imobilizeze granita si sa opreasca fluxul de arme si luptatori ar fi un pas pozitiv. Dar nu se intampla acest lucru. Comunitatea internationala trebuie sa raspunda firm, daca Rusia o sa intervina si mai mult. Acest lucru ar implica sanctiuni si mai mare ca ar avea un efect foarte daunator economiei Rusiei.

NATO a raportat anterior ca 40.000 de trupe Rusesti au fost lansate langa granita cu Ucraina, dar se spune ca in Mai ar fi fost retrase multe dintre ele, dupa ce au efectuat exercitii militare. Ucraina si Vestul au acuzat Moscova de instigarea la tulburari in est si permiterea luptatorilor si armelor sa treaca granita ilegal pentru a ajuta separatistii pro-Rusi in lupta lor.

Saptamana trecuta, NATO a spus ca a obtinut imagini din sateliti care au afisat trei tancuri Rusesti si alte echipamentele militare fiind mutate dintr-o zona de asteptare militara in regiunea Rostov-on-Don sudvestica in regiunea Ucraineana estica al lui Donetsk.

Rasmussen a spus de asemenea in discursul sau de joi, ca productii recente, incluzand noua productie de trupe Rusesti, marcheaza un punct de cotitura pentru NATO. Acesta a spus ca lumea pe care au ajutat sa o construiasca dupa sfarsitul Razboiului Rece este provocata in modalitati diferite si din directii diferite.

Stirile despre miscarea trupelor Rusesti au venit dupa o zi, dupa ce presedintele Ucrainean, Petro Poroshenko a anuntat planuri unilaterale de incetare a focului in speranta de a sfarsi conflictul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *