Remedii pentru insomnie

insomnie

Te lupti pentru cateva ore de somn linistit? Ai incercat orice si tot nu reusesti sa adormi, sau te trezesti in toiul noptii si stai treaz ore in sir? Nu este vreun spirit rau care nu te lasa in pace, este doar insomnia, o problema foarte comuna atat la adulti cat si la copii.

Insomnia este determinata de calitatea somnului, chiar daca dormi 9 ore pe noapte si dimineata te simti epuizat, exista sanse sa suferi de aceasta afectiune. Desi este o problema destul de comuna, factorii care contribuie la aparitia sa sunt dintre cei mai diversi. Cei care au multe responsabilitati si sunt supusi unei presiuni si unui stres constant cad adesea prada insomniei. Multi insa nu stiu ca exista si modalitati de tratare a acesteia si pe cale naturala, nu doar folosind somnifere prescrise de medic.

Tensiunea si stresul vietii profesionale este una din cele mai frecvente cauze ale insomniei. Programul haotic zilnic adesea ne lasa frustrati si ne iau acea pace a mintii. Asadar, inainte de a te baga in pat, relaxeaza-te, linisteste-ti mintea si corpul si respira adanc. Poti sa citesti o carte sau sa asculti muzica ce iti place, pentru a combate aceasta stare.

Unii dintre noi avem un somn foarte usor. Cele mai mici zgomote, schimbari de temperatura sau lumina ne afecteaza somnul, de aceea camera in care dormim trebuie sa fie linistita, intunecata si racoroasa. Astfel, se recomanda casti sau dopuri pentru urechi pentru blocarea zgomotelor, perdele de noapte pentru blocarea luminii si un geam deschis pentru aerisire.

O alta buna modalitate de a inlatura insomnia este luarea cat mai devreme a cinei, lucru foarte recomandat mai ales pentru cei ce sufera adesea de reflux acid sau de indigestii. Cea mai buna cale de a te asigura ca vei dormi bine la noapte este o cina usoara si evitarea mancarurilor grase si grele.

Limiteaza consumul de cafea, alcool si nicotina. Acestea afecteaza odihna. Una din cele mai practicate metode pentru tratarea insomniei este aromaterapia, sau folosirea uleiurilor esentiale, extrase din plante. Cercetari si studii arata ca uleiuri aromatice precum lavanda, lamaie si valeriana ajuta mult la relaxare si imbunatatesc calitatea somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *