Reactii ciudate explicate stiintific

Organismul uman este total surprinzator. De-a lungul timpului s-au tot descoperit lucruri care sa ne uimeasca. Te-ai gandit de ce stranutam sau de ce plangem cu adevarat cand curatam o ceapa. Vei spune ca taria cepei este de vina insa explicatia este una stiintifica si mult mai detaliata.

Iata o lista a reactiilor ciudate pe care le avem si cum se explica ele:

  • Ceapa contine un sulfoxid ce irita ochiul. Cand vei curata o ceapa si o vei despica strat cu strat cu cat ajungi la mijlocul sau cu atat mai mult vei simti taria ce iti provoaca plansul. De fapt aceasta este reactia normala a ochiului in incercarea de a se apara. Lacrimile pana la urma curata ochiul.
  • Ochiul care se zbate. Este un tic motor care inceteaza in cateva secunde. Apare din nou insa la fel de repede dispare. Totul tine de oboseala pe care o resimte ochiul si in special muschii de la nivelul ochilor. Pentru ca privesti prea mult la calculator, monitoare intens luminate oboseala isi spune cuvantul fara doar si poate. Departe de a fi un lucru ce tine de superstitii, ce prevesteste ceva rau ochiul care se zbate inseamna pura oboseala, un semnal ca ai nevoie de odihna si de pauza.
  • Pielea de gaina asa cum popular se spune este de fapt o piloerectie cand mici muschi de la baza fiecarui fir de par reactioneaza la diversi stimuli. Daca in trecut stramosii nostri aveau o pilozitate mai mare si piloerectia ii ajuta sa se protejeze noi ca urmasi am ramas cu mai putin par astfel ca piloerectia este evidenta la nivelul pielii.
  • De ce avem pistrui. Nu tine de o mostenire genetica ci de expunerea la soare care determina un exces de pigmentare.

Si ca o curiozitate in plus stiai ca urechile continua sa creasca toata viata noastra? In fiecare an acestea cresc cu 0,22 de milimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *