Raufacatorii de la Disney

Shere Khan Raufacator

Majoritatea personajelor Disney sunt foarte cunoscuti in toata lumea. Dar raufacatorii isi primesc partea de lumina a reflectoarelor?

Personajul Regina Grimhilde din Alba ca Zapada si cei 7 pitici a fost listat pe locul 10 al Institutului American de Film cei mai grozavi Raufacatori Cinematici din toate timpurile.

Raufacatorii din Disney sunt sortiti sa piarda, in fiecare film. Din cauza ca binele intotdeauna castiga la sfarsit. Aceasta este o lectie grozava pentru copii, dar este un motiv valid pentru producerea unor raufacatori foarte groaznici? Au timp pana la punctul culminant al filmului sa faca orice rau doresc, inainte sa moara.

Dar unii creatori au pus suflet in a-i face cu adevarat malefici, asa ca putinul timp care il au pe marile ecrane, se asigura ca fac copii sa se bage sub pat de frica lor. Se pare ca ies raufacatorii buni, spre deosebire de restul, care deobicei sunt groaznici.

Shere Khan din Cartea Junglei

Acest tip este cu adevarat amar. Este infirm si este obsedat cu idea de a-l avea pe Mowgli la cina. Nu se opreste din a face scheme, si crede ca este dreptul sau sa il manance pe Mowgli. Din cauza lui Bagheera si Baloo, Mowgli este tinut in siguranta.

Shere Khan are cu adevarat nevoie sa primeasca o viata sau un hobby.

Jafar din Aladin

La fel cum Shere Khan este obsedat de Mowgli, acest tip este obsedat de putere si de Jasmine. Este un vrajitor, dar aparent isi foloseste creierul si un farmec inexistent pentru a uzurpa tronul. O pierdere completa de educatie magica si abilitati. El esueaza s-o primeasca pe Jasmine si este contracarat in incercarea de a deveni Rajah, chiar si cu cel mai puternic duh aparandu-l. Un singur cuvant, pierzator.

De aceea, se pare ca cei de la Disney au facut o treaba buna cu producerea de personaje raufacatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.