Pierderi de timp

Pierdere de timpIntalniri care nu sunt necesare

Stii ca este o problema in cultura de munca a noastra atunci cand sunt carti care sunt numite „moarte prin intalnire”, o carte realizata Patrick Lencioni care este grozava. V-ati intrebat vreodata cat timp ati pierdut fiind la intalniri in care participarea ta nu este importanta si pierdeti timpul ? Unde exista o intalnire doar de dragul intalnirii ce este realizata pentru discutii fara sens si la sfarsitul acesteia nu iese nimic din ea ? Aveti cateva sfaturi sa va ajute sa faceti intalnirea eficienta.

  • Asigurati-va ca exista un rost si un scop care trebuie realizat inainte de a merge la intalnire.
  • Incercati sa aveti inalniri care sa iasa in evidenta.
  • Configurati un timp limita, in care de indata ce timpul s-a terminat, toata lumea se ridica si pleaca, nu este nimic mai bun ca putina presiune pentru a avea rezultate.
  • Intrebati-va daca chiar trebuie sa participati la intalnire.

Email

Ne aflam intr-o cultura unde oamenii se asteapta la raspunsuri instant. Cineva trimite un email, iar daca nu ii raspunzi in 10 minute se vor intreba daca esti in regula ? Acest lucru omoara productivitatea. De cate ori pe zi iti verifici emailul, sincer? De 10 ori, de 20 de ori? Este deschis tot timpul, si astepti cu disperare ca un alt email sa-ti vina? Serios, majoritatea emailurilor sunt o pierdere de timp si nu exista nevoia oamenilor de a redistribui un email.

Puneti pe altcineva sa va verifice emailurile, exista un asistent virtual care are grija de emailuri si le sorteaza in 4 categorii, „Importante, De revazut, Arhive, De sters”. I-am oferit un set specific de reguli si urmeaza planul. Inainte sa te apuci de treaba, incearca sa inchizi pop up-ul care te avertizeaza ca ai primit un email, de indata ce a disparut vei putea lucra in liniste, scapand de curiozitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *