Pastreaza un echilibru intre viata personala si profesionala

echilibru

Lucrezi toata ziua si uneori te prinde si noaptea pentru a indeplini ceea ce ti-ai propus si a castiga cat ti-ai propus. Castigi o suma destul de frumoasa si progresezi si in cariera. Cariera este una perfecta, exact cum ti-ai dorit sa fie, insa pe de alta parte esuezi. Munca te-a distantat de relatii, te simti separat de tot si de toate. Te-ai afundat intr-atat in munca incat nu itimai amintesti ultima data cand ai fost sa iti vizitezi rudele sau chiar ai uitat numele unor rude mai indepartate. Prietenii se plang ca nu mai ai timp pentru ei, si relatia cu partenerul de viata se inrautateste tot din aceasta cauza, a lipsei tale de timp. Toate aceste lucruri iti sunt similare? Acest scenariu este din ce in ce mai intalnit in zilele noastre, intrucat exista multi profesionisti in diverse domenii care nu reusesc sa pastreze un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Am devenit intr-adevar atat de concentrati pe propriul progres incat nu mai putem mentine un echilibru intre munca si viata personala?

Munca este cu siguranta prima prioritate insa trebuie sa iti amintesti ca nu este singura ta prioritate. Gestionarea relatiilor este la fel de importanta. La urma urmei, prietenii si rudele vor fi alaturi de tine cand treci printr-o criza. Invata sa-ti organizezi timpul – este singura cale prin care poti reusi. Cand o persoana intampina dificultati in gestionarea vietii si carierei, poate sa esueze pe ambele fronturi, ceea ce inseamna ca ii lipseste capacitatea de a-si organiza eficient timpul. Daca vom invata sa ne organizam eficient timpul vom reusi sa mentinem si acel echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Scapa de stres, nu lasa sa te afecteze. Adesea, o persoana trece prin diverse crize specifice unei anumite perioade. Treci peste stres si bucura-te de viata, timpul nu poate fi intors. Nu deveni obsedat de munca. Asta nu inseamna ca trebuie sa nu mai muncesti, dar fa-ti totusi timp si pentru relatiile cu cei dragi si nu ii negliza. Fii un profesionist la munca, munceste din greu, dar nu esua nici in mentinerea relatiilor, sunt la fel de importante pentru o viata fericita si armonioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *