Pasii infiintarii unei firme

infiintare firma

In momentul in care, ca intreprinzator sau antreprenor, ai o idee de afaceri, trebuie sa o pui si in practica. In caz contrar, va ramane doar la acel stagiu de idee si atat.

Poate ca pare prea complicat, poate ca este o decizie destul de dificila, insa daca vrei intr-adevar sa reusesti cel mai indicat este sa iti pui afacerea pe picioare printr-o infiintare firma, fie ca e vorba de un SRL normal sau debutant, cu ceva facilitati.

Trebuie sa stii insa si care sunt pasii de urmat in infiintarea unei firme. Desi par complicati, pasii procedurali de urmat sunt destul de simpli. In primul rand trebuie verificata disponibilitatea si apoi trebuie rezervat numele viitoarei societati comerciale. Desigur firma va avea nevoie si de un sediu, mai exact de un sediu social, care va figura in acte, exact ca si adresa de domiciliu de pe buletin la persoanele fizice. In cazul in care sediul va fi situat intr-un apartament al unui bloc, va fi de asemenea nevoie si de acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor.

Asociatii si administratorii desemnati ai firmei vor trebui sa ofere specimene de semnaturi in fata unui notar, vor declara ca indeplinesc toate conditiile prevazute de legislatie. Ca si urmator pas, se redacteaza apoi Actul Constitutiv in baza caruia societatea va functiona, se va varsa si se vor atasa documentatiei dovezile varsamintelor capitalului social adus ca aport de asociati.

Toata documentatia se depune apoi in vederea inregistrarii societatii la Oficiul Registrului Comertului, pentru ca ulterior sa fie ridicate – de obicei inregistrarea completa se realizeaza in termen de 5 zile de la data depunerii. In acest fel, simplu si usor, orice intreprinzator poate sa isi puna pe picioare afacerea, infiintand o societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *