Optimizarea pentru dispozitive mobile – o necesitate

mobile-friendly

Revolutia dispozitivelor mobile a inceput, iar in momentul de fata orice afacere trebuie sa aloce resurse si pentru optimizarea site-ului detinut pentru dispozitive mobile. Incorporarea unui design responsive pentru orice site de business ajuta foarte mult pentru pozitionarea in cautari pe dispozitive mobile. Google chiar a introdus criteriul optimizarii pentru mobil ca factor pentru acordarea de pozitionari in algoritmii proprii, astfel orice business trebuie sa se orienteze si spre acest aspect. Motivele pentru care trebuie facut acest lucru le enumeram in continuare.

1. Traficul pe dispozitive mobile il depaseste pe cel de pe destop-uri. Un procent tot mai mare al populatiei foloseste smartphone-uri. Asta inseamna, in mod direct, mai multe cautari efectuate de pe dispozitive mobile. Studii realizate recent arata ca gigantul Amazon isi primeste peste 50% din trafic de pe smartphone-uri, iar site-uri din retail din Marea Britanie isi primesc in jur de 52% din vizite de pe aceleasi dispozitive. Acest lucru se petrece la nivel mondial, intr-o mai mica sau mai mare masura, insa pe viitor traficul primit de pe sisteme desktop va cunoaste constante diminuari.

2. Angajament mai ridicat fata de brand. Shoppingul in zilele noastre a trecut in segmentul online. Facilitatile privind livrarea, comoditatea de a comanda produse direct de pe smartphone sau tableta au facut tot mai multi retaileri sa se orienteze catre magazine online pentru produsele si serviciile oferite. Astfel realizarea site-urilor si magazinelor online in format mobile-friendly devine o necesitate absoluta.

3. Optimizarea pentru mobil maximizeaza potentialul eforturilor de marketing. Majoritatea consumatorilor efectueaza astazi cautari online, magazinele fizice trecand pe plan secund. Proprietarii de business-uri trebuie astfel sa se orienteze catre acesti clienti. In contextul dat, un design atractiv si un continut de calitate disponibil doar pentru sisteme desktop nu este suficient, daca se doreste atingerea unui segment cat mai mare din piata. Cu siguranta investitia in realizarea site-ului in varianta mobile-friendly va atrage mai mult trafic, o vizibilitate mai buna si implicit vanzari mai mari si profituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *