Monede in valoare de 10 milioane de dolari

Norocul este un factor important in aceasta lume. Fara noroc nu am putea sa dobandim atat de multe lucruri fara sa facem nimic, de aceea oamenii norocosi de multe ori au si mai multi bani, castigand la tot felul de concursuri cu premii in bani, proprietati, masini si multe altele. Da, e adevarat ca jumatate din aceste concursuri sunt jucate de actori, dar sunt si acele concursuri care intradevar isi trag la sorti castigatorul, iar acesta poate fi 1 din 100.000.

Sa luam exemplul unui cuplu din California care au gasit o galeata de monede de aur. Acest cuplu au gasit monede de aur ingropate pe proprietatea lor anul trecut, valorand aproximativ 10 milioane de dolari sau 6 milioane de euro, dupa estimarile unor vanzatori de monede rare.

Cele 1,427 monede, ce datau din preajma anilor 1847-1894, nu au fost circulate niciodata si sunt in conditii bune. Cuplul a gasit monedele ingropate in cutii ruginite de metal sub un copac, in timp ce faceau o plimbare, prin jurul lunii Aprilie anul trecut.

In trecut au fost gasite epave in care erau mii de monede de aur in stari foarte bune, dar o comoara de genul asta nu s-a mai vazut. Nu s-a mai vazut in Nordul Americii asa o valoare nominala, dar nici monede in conditii asa bune cum au fost gasite aici.

Cuplul traieste intr-o zona rurala a Californiei numita Gold Country pentru roiurile de prospectori ce au coborat in aceasta regiune in timpul goanei dupa aur din cel de-al 19-lea secol.

Acestia au gasit monedele intr-o zona a pamantului lor numita Saddle Ridge si vanzatorii de monede au denumit-o Tezaurul Saddle Ridge, dupa ce au fost descoperite asa o cantitate de monede in stare buna.

Este un mister cine a ingropat monedele si de ce, dar Mr Hall de la seriviciul de clasificare a monedelor din Santa Ana, California, a autentificat recent valoarea monedelor ajungat de pana la 27,000 de dolari, dar unele monede fiind atat de rare incat s-ar putea vinde cu 1 milion de dolari fiecare. Cuplul planuieste sa vanda monedele prin intermediul Amazon.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *