Mananca-ti legumele

Legumele

Cumpara-ti un blender.

Blenderul a fost piesa centrala a gurmanzilor mancarurilor cruzi din bucatarie pentru ani buni. Oricine a experimentat cu sucuri facute acasa si piureuri, poate sa iti spuna cat de usor este sa vii cu amestecuri care au gust bun, in ciuda prezentei legumelor.

De exemplu, sa luam rutina mea de dimineata, dupa alergarea mea zilnica, adaug spanac, germeni de grau si o pudra de legume verde intr-un pireu de banane si capsuni. Sunt o multime de lucruri care au gust ciudat. Dar cu putine fructe, iaurt si miere, nici nu vei observa ca sunt acolo.

Mananca aceleasi legume in fiecare zi

Cercetarea comportamentului a demonstrat repetat ca perceptia mancarii pe care omananci se schimba dupa expunere repetata. In timp, mancarea isi pierde calitatile remarcabile si gusturile tale incep sa scada. Accepti mai mult mancarea, ai asteptari mai mari pana la deplin, ce iti reduce dimensiunea portiei si creste sentimentele tale de satisfacere. Repetitia mancarii a dovedit sa fie foarte eficienta la influentarea blanda a alegerii modelelor copiilor in timp, si poate intoarce pereceptia negativa a mancarii fara nici o schimbare aditionala. In timp ce este cel mai bine sa ai o varietate mare de produs, unele legume sunt mai bune decat deloc.

Cumpara-ti mancarea cu bani gheata

Poate surprinzator, optiunea banilor gheata impotriva cardului de credit au o mare influenta asupra tendintei tale de a alege mancare sanatoasa sau fast food. Un studiu a analizat deciziile de achizitionare a studentilor ce au cumparat cu card si cei care au cumparat cu bani gheata. Spre surprinderea lor a fost o imbunatatire majora in alegerile de mancare pentru studentii care plateau cu bani gheata. Cumparau mancare mai putin conservata, consumau mai putine calorii si mancau mai multe legume decat celalalt grup.

La sfarsitul zilei, facand alegerea potrivita este dificil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *