Mai multe despre DirectX 12

Microsoft si partenerii de la Nvidia, Amd, Intel si Quallcom au dezvaluit oficial urmatoarea versiune de DirectX pentru Gaming, DirectX 12, anul acesta la Conferinta de Dezvoltare a Jocurilor in San Francisco.

Vorbind in fata unei multimi formate din aproximativ 300 de dezvoltatori si oameni ai presei, Anuj Gosalia, managerul de dezvoltare a lui DirectX de la Microsoft, a descris DirectX 12 ca un efort solidar a furnizorilor de hardware, dezvoltatorii de jocuri si echipa sa. Munca lor cu Microsoft la DirectX 12 a inceput cu mai mult de patru ani in urma cu discutia despre reducerea resurselor. In ultimul an, Nvidia a lucrat atent cu echipa DirectX sa livreze un design functional si implementarea lui DirectX 12 la Conferinta de Dezvoltare a Jocurilor.

Potrivit lui Microsoft, DirectX 12 va oferi un numar de imbunatatiri majore pentru dezvoltatorii de peste toate platformele Microsoft, precum Windows, Xbox One si OS-uri pentru Windows Mobile. Noul API cauta de asemeni sa imbunatateasca eficienta grafica pentru jocurile moderne, permitand dezvoltatorilor sa imparta mult mai usor saricini procesoarelor cu mai multe nuclee, toate acestea in timp ce reduc blocajele procesorului care pot impiedica performanta de la hardware-ul dedicat video.

Noul anuntat DirectX 12 va furniza de asemeni noi unelte pentru ca dezvoltatorii sa acceseze functionalitatile hardware-ului de nivel mai mic, cunoscut ca si codarea metalului. Acest lucru va elimina unele din performante cauzate de comunicarea API intre motorul jocului si hardware-ul sistemului. Microsoft a dat exemple folosind referinta 3D Mark unde estimeaza ca a fost imbunatatit cu 50% procentajul performantei procesorului.

Ca ajutorare pentru multi, Nvidia a dezvaluit ca majoritatea placilor video care functioneaza acum cu DirectX 11 sunt deja compatibile cu DirectX 12, incluzand seriile de placi video de la Fermi, Kepler si Maxwell. Tehnologia a fost demonstrata la Conferinta de Dezvoltare a jocurilor cu Forza Motorsport 5, dezvoltatorul Turn 10 Studios aratand o versiune a titlului de curse folosind placa video de la Nvidia, Geforce Titan Black.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *