Jobul de game tester – un mit demontat

game tester

Pe parcursul ultimilor ani industria jocurilor video a devenit de-a dreptul masiva. Numarul de jocuri video pentru platforme diverse, lansate in fiecare an este in continua crestere, ceea ce inseamna ca si numarul persoanelor care activeaza ca si game testeri este de asemenea in crestere. Intr-adevar se pot face bani frumosi din jobul asta, dar exista cateva lucruri care trebuie explicate.

Vrei sa devii game tester? Grozav, vei fi platit pentru a juca jocuri si vei primi si un sistem PC sau o consola nou-nouta pentru incercarile tale. Total gresit! Multi merg dupa aceasta conceptie, insa din pacate nu este adevarat. Da, poti subscrie pentru pozitia de game tester si poti castiga destul de bine din asta, insa acest lucru implica sa faci tu o investitiel intr-un sistem PC, un laptop sau o consola, pentru a avea de unde incepe.

In fapt, munca se ingreuneaza cu cat ai mai multe astfel de platforme. Acest lucru are sens daca stai sa te gandesti mai bine. Cu cat ai la dispozitie mai multe resurse, cu atat poti indeplini si mai multe sarcini – este exact la fel ca si oricare alt tip de munca pe care ai face-o.

Daca stai mai bine sa te gandesti, o investitie in platforme multiple de gaming poate fi destul de costisitoare. Va fi nevoie de cateva luni de munca pentru a recupera aceasta investitie. Consideri ca echipamentele IT chiar mai vechi te pot ajuta? Uneori ai nevoie de ultimele aparitii de pe piata daca vrei sa testezi si jocuri aparute recent sau care urmeaza a fi lansate, care necesita resurse considerabile.

Companiile care scot la concurs aceste joburi de game tester au de unde alege candidati, gata sa inceapa sa le identifice bug-urile din jocuri. Niciodata nu se vor gandi sa ofere si aparatura necesara testarii, fie ca e vorba de un PC sau de o consola. Premisa pe care se merge este ca orice gamer adevarat are astfel de echipamente, astfel un candidat care nu le detine este respins din start. Daca esti pasionat de gaming si vrei sa devii game tester, primul pas este sa nu te increzi in acest mit si sa te pregatesti cu toate echipamentele necesare pentru a testa cu succes jocurile indragite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *