Impactul social media asupra consumatorilor

social media

Diverse domenii si industrii au realizat cercetari si sondaje pentru a cunoaste impactul pe care il are social media asupra comportamentului consumatorilor si clientilor. Ceea ce s-a aflat este faptul ca acestia vor sa aiba o relatie interactiva cu orice companie, in acest fel sa poata transmite si primi feedback, informatii, sugestii si plangeri. Data fiind natura social media, orice lucru, pozitiv sau negativ care se spune despre un produs sau despre o companie este foarte usor accesibil pentru o comunitate globala de consumatori. Acest lucru inseamna ca afacerea si strategia de marketing poate fi imbogatita sau ii pot fi aduse daune in doar cateva ore.

Cum isi pot crea companiile o prezenta social media puternica

Sunt cateva lucruri de care trebuie tinut cont in momentul in care se decide ca business-ul sa aiba si pagini pe platformele social media.

In primul rand trebuie cunoscut publicul tinta. Este esential, la fel ca in cadrul oricarei alte strategii de marketing, sa se cunoasca aspecte demografice ale site-ului, respectiv legate de vizitatorii ce vor veni, in ce grupa de venit aproximat se incadreaza, grupa de varsta, clasa sociala, etnia si asa mai departe.

Cand se pune afacerea pe un site social media, scopul principal este angajarea consumatorului intr-o discutie deschisa. De aici social media poate sa ajute la consolidarea brandului. Cand se construieste o fundatie solida a afacerii si clientii pot sa contacteze firma, foarte probabil si ca vanzarile sa creasca in perioada urmatoare.

Foarte important este sa se tina evidenta si despre ceea ce se spune despre companie. Conversatiile dintre clienti pot oferi informatii despre ceea ce asteapta ei de la brand. Ajutand cu opiniile si perceptiile lor despre companie, o ajuta sa faca acele imbunatatiri unde este necesar, pentru a se intari si mai mult brandul.

Intotdeauna o prezenta puternica in social media face si diferenta in afaceri, intrucat mii de oameni se alatura chiar zilnic diverselor platforme. De aceea se impune ca fiecare organizatie, fiecare afacere sa foloseasca acest mediu intr-un mod cat mai eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *