Iata de ce uneori este mai bine sa taci

Cand comentariile tale sunt mai mult despre tine decat persoana cealalta. Sa spunem ca, colegul tau de munca Florin este captivat de planurile sale pentru weekend. Esti gata sa-i spui despre un alt loc mai bun decat ceea ce a planuit sau de ce ar trebui sa-si planuiasca vacanta in alt weekend, poate vremea este mai buna, cand traficul este mai putin haotic, sau atunci cand va avea mai putin de munca.

Ce frumos din partea ta, daca te asiguri ca comentariile tale sunt realizate cu adevarat sa-i imbunatateasca experienta sau sa ii ofere un sfat mai bun. Daca este o sansa sa comentezi din mandrie sau gelozie, ar trebui sa taci.

Cand vrei ca cineva sa se maturizeze. Acest lucru este similar ca atunci cand vrei ca altcineva sa primeasca laudele pentru o idee buna. Daca ai un elev de clasa a 2-a in familie, sansele sunt ca ar trebui sa-i faci tema fara sa depuna prea mult efort. Dar ce ai demonstra astfel? Vrei ca el sa creasca si sa invete, ceea ce inseamna ca trebuie sa-si dea seama singur.

Acelasi lucru este adevarat in orice alte circumstante. In loc sa sari pentru un raspuns la o intrebare la care stii raspunsul, cateodata e bine sa astepti sa-i lasi pe ceilalti din jurul tau sa-si dea seama singuri de raspuns.

Cand cu siguranta plictisesti oameni. Admit, imi place sa spun povesti. Iubitea mea rade de cate ori ajung sa spun povesti lungi strainilor. Ar trebui sa ma abtin, multi s-ar plictisi de povestile mele sau nu le pasa. In acel caz, scurteaza povestea si inceteaza sa relatezi una noua.

De aceea, in viata de multe ori este bine sa taci, in cele mai multe situatii, tacerea este de aur. Cateodata cea mai buna strategie este sa taci in fata unor oameni.