Greseli in condus care iti afecteaza masina

condus

Cu totii ne iubim masinile si facem tot posibilul pentru a le mentine in stare buna de functionare cat mai mult timp posibil. Uneori insa facem niste greseli, fara chiar sa ne dam seama, care ne pot afecta autoturismele iremediabil.

A conduce in aceeasi treapta de viteza pentru mult timp, de obicei o treapta de viteza inferioara, duce la un consum mai mare de combustibil si poate afecta si sistemul de transmisie. Vitezele trebuie schimbate corespunzator, pentru ca suprasolicitarea motorului duce in cele din urma la defectarea sa.

Calcarea pedalei de ambreiaj nu este facuta complet. Astfel se distruge efectiv cutia de viteze. La majoritatea autoturismelor viteza nu poate fi schimbata daca pedala nu este calcata pana in capat, iar fortarea schimbarii vitezei afecteaza grav sistemul de transmisie.

Multi dintre noi scoatem masina din viteza cand coboram o panta pentru a economisi combustibil. Este o greseala acest lucru, in acest fel se suprasolicita sistemul de franare, gradul de frecare dintre placute este mult mai mare si uzura este mult mai accentuata.

Neschimbarea uleiului la timp este o alta mare greseala pe care unii o facem. Poate ca uitam, poate ca avem atat de multe drumuri de facut incat pur si simplu ne iese asta din minte, insa schimbul de ulei este un lucru ce nu trebuie uitat.

Spalarea cu presiune a motorului. Datorita jeturilor cu presiune mare, piesele mai delicate, unele sigilii sau fire pot fi afectate sau pot fi smulse. Chiar daca motorul este murdar cu ulei, uneori acest lucru este benefic, deoarece daca este in totalitate inlaturat, motorul va fi complet uscat si nu va avea suficienta lubrifiere.

Intretinerea interiorului este ceva ce unii neglijeaza. Interiorul trebuie pastrat curat si igienizat, pentru a nu aparea bacterii, microbi sau mirosuri neplacute de nici un fel. Nimeni nu poate fi perfect cand vine vorba de intretinerea masinii, insa putem evita cele cateva greseli mentionate anterior pentru a ne putea baza pe automobil cat mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *