Greseli facute de bloggeri si cum sa le eviti

blogging

Fara indoiala bloggingul este o modalitate foarte eficienta pe partea de optimizare pentru motoarele de cautare. Un blog bine scris si care are multi cititori va atrage cu atat  mai multi, acestia vor urma recomandarile transmise de blogger si astfel orice afacere are legatura cu blogul respectiv are de castigat. In momentul in care se incepe un blog, fie pentru o anumita afacere, fie in scop personal, pentru a castiga ceva bani sau oricare altul ar fi motivul, iata in continuare cateva sfaturi pentru ca acest pas sa nu fie inceput gresit de la bun inceput.

Nu trebuie sa scrii pentru motoarele de cautare. Aceasta greseala a fost facuta pe la inceputuri de majoritatea bloggerilor, care fortau in continut cuvintele cheie impuse, fie ca aveau legatura cu textul, fie ca nu. S-a ajuns astfel la o supraaglomerare de cuvinte cheie, ce ulterior a fost sanctionata de motoarele de cautare prin algoritmii si update-urile periodice ale acestora. Nu a durat foarte mult timp pana cand aceasta practica a fost sanctionata, astfel acum totul trebuie sa vina pe cale naturala, toate recomandarile si cuvintele cheie trebuie sa apara cat mai natural in articole, altfel blogul va fi penalizat.

Odata ce incepi un blog, vei scrie pentru cititorii tai. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ai tot timpul ceva interesant de spus. continutul trebuie sa fie original, astfel este chiar incurajata acordarea unei note personale fiecarui articol. La urma urmei, fie ca este un blog personal sau al unei companii, trebuie sa ii reflecte exact interesele, personalitatea si asa mai departe. Intr-o modalitate interesanta si atractiva trebuie prezentate toate parerile, sfaturile sau review-urile, in asa fel incat atat cititorii cat si motoarele de cautare sa agreeze si sa promoveze continutul scris si implicit blogul.

Cere comentarii – un aspect foarte important in lumea bloggingului. Cititorii trebuie incurajati sa lase pareri, sa isi spuna si propriile experiente, pentru ca aceasta interactiune este de asemenea privita „cu ochi buni” de motoarele de cautare.

Articolele trebuie postate frecvent. O data pe saptamana poate fi considerat un minim, o data pe zi ar fi optim, dar chiar si trei articole scrise in fiecare saptamana ajuta blogul. Postarile trebuie sa fie frecvente dar si consistente pentru a atrage acea baza de cititori dorita.

Urmand aceste simple recomandari, blogul lansat va fi cu siguranta unul citit. Trebuie insa si ceva timp si rabdare, pentru ca, la fel ca orice lucru aflat la inceput, necesita o investitie, iar investitia intr-un blog implica exact aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *