Greseli elementare ale incepatorilor in vanzari

vanzator

Pe parcursul procesului de invatare, incepatorii in vanzari comit o serie de greseli, in aparenta minore, dar care pot fi decisive pentru succesul in aceasta cariere.

Domeniul vanzarilor este unul din cele mai solicitante joburi din lume si nu oricine poate fi potrivit pentru acest segment. Vanzarile inseamna provocari zilnice, intrucat constant trebuie sa dai potentialul maxim pentru a castiga clienti. O alta provocare este a face fata refuzurilor, iar lista poate continua. Multi spun ca a vinde este o arta si ca o mica greseala poate sa ajunga sa anuleze o vanzare. Desi a gresi e omeneste, cei ce incep in acest domeniu fac greseli elementare care aproape de fiecare data ii conduc catre esec. Care ar fi cateva astfel de greseli vedem in continuare.

Incepatorii in vanzari fac adesea greseala de a dezvalui informatii care nu sunt neaparat necesare clientilor. Ca rezultat, potentialul client este bombardat cu o supradoza de informatii irelevante, care il pot lasa confuz si frustrat. Ceea ce ar trebui sa faca incepatorii in vanzari, la fel ca si cei cu vechime in domeniu, este sa se axeze in principal pe ceea ce are nevoie clientul si nu sa il asalteze cu detalii si informatii care nu ii sunt relevante.

Pregatirea pentru orice fel de scenariu este de asemenea foarte importanta. Adesea incepatorii sunt foarte increzatori si merg pe iluzia ca au o prezentare atat de buna incat clientul o va accepta chiar din start. Astfel ignora efortul pe care trebuie sa il depuna pentru a face fata unui refuz si raman blocati atunci cand clientul devine sceptic sau nu coopereaza deloc.

O alta eroare facuta de incepatorii in vanzari este ca sunt mult prea entuziasti, ajungand uneori chiar sa para disperati sa incheie o vanzare. Devin prea insistenti in prezentarile si discutiile cu clientii potentiali, iar acest lucru poate avea efectul advers – clientul este indepartat.

Vanzatorii tineri si neexperimentati mai fac o alta greseala – bazeaza intreaga oferta pe pret. Este intr-adevar un aspect de luat in seama, insa accentul trebuie pus in principal pe calitatea produselor si serviciilor oferite si pe modul in care acestea vor aduce satisfactia clientului.

Aceste cateva greseli elementare sunt facute de incepatori in vanzari din intreaga lume. Evitandu-le, oricine este dispus sa invete si sa incerce o cariera in acest domeniu va reusi sa aiba succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *