Gaseste timp pentru a gati

Gateste SanatosSanatatea noastra a suferit consecinte de cand nu mai avem timp sa ne gatim mancare sanatoasa. A gati pentru tine este una dintre cele mai eficiente modalitati de a realiza si a mentine o sanatate buna. Alegerea mancarii neprocesate in fata mancarurilor industriale are de asemenea mai putin impact asupra mediului si poate sa-ti salveze bani.

Dar cum poate o persoana ocupata sa gaseasca timp pentru a gati?

Ca si cu majoritatea lucrurilor, sa-ti introduci gatitul in program tine foarte mult de prioritate si organizare. Dupa cum spune Michael Pollan, probabil iti pierzi mai mult timp navigand pe internet si uitandu-te la TV decat pregatindu-ti propria mancare. Iata cateva strategii pe care le poti folosi pentru a te asigura ca gatitul face parte din rutina ta zilnica.

Scapa de email

In timp ce nu trebuie sa fim la fel de extremi ca unele programe si sa eliminam emailul complet, putem sa-l delegam unei parti mai mici dintr-o zi limitand timpul pe care il pierdem recitim mesaje si jongland prin raspunsuri. Incearca sa petreci 1-2 ore pe zi sau mai putin pe email-uri, la timpuri specificate si sa nu faci exceptii. Acest lucru este dificil de realizat la inceput, dar poti salva o multime de ore pe luna daca est icapabil sa le implementezi.

Inchide televizorul

Putin timp la TV pentru relaxare si a te bucura este bun, dar daca petreci ma imult de 1-2 ore pe noapte uitandu-te la o cutie, ar putea fi timpul sa-ti reevaluezi prioritatile. Scapa de timpul petrecut la TV pentru a rezolva ceva de care chiar te bucuri.

Petrece timp facand cumparaturi

Timpul pe care il castigi scapand de TV ar trebui sa fie inclus direct in shopping-ul de mancare. Hai sa fim sinceri daca nu ai nimic proaspat in casa, probabil nu vei gati pentru tine cina. Pe partea cealalta, daca cheltui bani pe mancare proaspata sunt sanse mai mari s-o gatesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *