Fara Xbox Live Gold pentru Netflix

Microsoft a anuntat astazi ca va usura ceea ce este functinoalitatea Xbox Live care necesita un abonament de Xbox Live Gold, dar jocurile online, ce au fost de cand a fost lansat primul Xbox, raman in spatele acelei bariere. Din pacate, acest lucru continua sa fie adevarat chiar si pentru MMO-uri si jocuri free-to-play, ambele ce vor continua sa necesite un abonament Gold.

Vorbind cu cei de la Joystiq, Seful celor de la Xbox, Phil Spencer, a spus ca nu au schimbat politica in ceea ce priveste jocurile MMO si free-to-play, insa a sugerat ca alterarea politicii nu este atat de simpla pe cat pare, spunand ca unele jocuri sunt oarecum constranse din mai multe puncte de vedere in fiecare din aceste scenarii.

Acelasi argument l-au facut oamenii impotriva necesitatii de Xbox Live Gold pentru servicii precum, Netflix se extinde la MMO-uri bazate ep abonament, incluzand The Elder Scrolls Online. MMO-ul celor de la Bethesda, la fel ca si Netflix, are o taxa de abonament lunara, si o taxa aditionala in forma unui abonament Xbox Live Gold, va necesita pentru a putea juca jocul cand va fi lansat pe Xbox One anul viitor. Bethesda a spus ca incearca sa scape de acea taxa, dar nu au reusit nimic pana acum.

Jocurile Free-to-Play sunt evident afectate si mai mult de necesitatea de a avea un abonament Xbox Live Gold, in timp ce ii limiteaza audienta care poate sa le acceseze. Gamespot a vorbit cu cei de la Bethesda si creatorii lui World of Tanks, Wargaming pentru a vedea daca a fost facut vreun progres in vederea inlaturarii necesitatii de Xbox Gold pentru jocurile respective.

Unele din miscarile facute de Microsoft astazi, scapand de necesitatea de abonament Gold pentru aplicatii de divertisment, precum Netflix si oferind un Xbox One fara Kinect la un pret de 400 de dolari, pare sa incerce sa scape de avantajele pe care le are Playstation 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *