Fabule in povestile de dragoste

Minciuna #1 : Sa vrei pe cineva inseamna ca ar trebui sa fii impreuna cu el.

In povestile noastre, eroul stie ca l-a gasit pe cel ales, si va face orice pentru a-l castiga. Cu totii facem aceasta greseal. Vrem pe cineva atat de mult. Cu siguranta inseamna ca trebuie sa fim impreuna cu el, nu-i asa?

In realitate, putini oameni se gasesc unul pe altul la fel de atractivi. De fapt, niciodata aproape nu se intampla acest lucru. Luati doi oameni la intamplare, si daca unul din ei simte o atractie fata de celalalt, sansele sunt ca celalalt sa nu simta acelasi lucru.

Ce face o relatie nu este puterea sentimentelor tale, ci si cele ale partenerului tau. Combinata este greu de gasit. Dar cand suntem loviti sau inselati, poate fi greu de observat cat de orbi suntem.

In povestile noastre, eroul nostru se agata de puterea sentimentelor, indiferent de obsttacole. Sentimentele lor le ofera puterea de a castiga afectiunea tintei, chiar daca sunt refuzati din nou si din nou. In viata reala, o persoana ce face acest tip de lucruri, este un fel obsedat care nu renunta niciodata.

Minciuna #2 : Sinceritatea castiga inimi

In povestile de dragoste ale noastre, eroii nostri castiga izbucnind in plans si marturisindu-si sentimentele. Poate tanjesti pentru o lume unde toata lumea poate fi onesta cu toata lumea, dar nu asta este lumea. Oamenii sunt programati sa ia disperarea altui om ca o dovada de valoare scazuta. Cand cineva vine prea puternic, instinctiv vrem sa fugim.

Daca cineva este prea direct cu sentimentele lor, credem ca sunt fraieri. De asta avem flirtul.

Flirtul este modul prin care facem reclama si masuram interesul in alta persoana, fara sa ne coboram valoarea perceputa. Intreaga esenta a flirtului este sa oferim indicii care nu pot fi negate cum ca placem pe cineva. Este un joc, in care ambele parti incearca sa evalueze un partener prospectiv, si aflam daca cealalta persaona ne place.

Oamenii trec de aceasta etapa, sau nu o inteleg, sunt de multe ori refuzati si nu inteleg de ce. Adevarul este ca, atractia este un joc, si trebuie sa-l joci dupa reguli.

 

One Reply to “Fabule in povestile de dragoste”

  1. Nu exista basme. Important e sa comunicati si sa fiti deschisi unul fata de celalalt. Asta e cel mai important intr-o relatie. Uite, eu recent am luat un inel de pe e-ring.ro si chiar m-am decis sa fac pasul final. Sunt convins ca o vreau aproape si mereu am fost unul langa celalalt in momente atat bune, dar si grele.

Comments are closed.