Exercitii aerobice: fantana tineretii

aerobic

Fantana proverbiala a tineretii nu poate fi gasita efectiv intr-o fantana. Nu se ascunde nici intr-o sticluta sau cutiuta de crema scumpa pentru fata sau ser pentru piele. Nu inseamna nici operatii plastice, insa exista. Poate fi gasita in parcuri, pe aleile pentru bicilete, pe pasajele pietonale din cartiere, in centrele de fitness si salile de forta sau la piscina, pe terenuri de tenis sau atletism si nu numai.

Fantana tineretii sta in fiecare dintre noi. Tot ce trebuie sa facem este sa ne ridicam din fotoliu si sa incepem sa facem miscare. Exercitiile fizice sunt adevarata fantana a tineretii din care putem sa bem pentru a ne mentine tineri atat interior cat si exterior.

Cercetarile arata ca exercitiile fizice sunt benefice pentru corp in nenumarate moduri, in egala masura fiind importante si pentru creier. Sanatatea fizica este conectata cu sanatatea mentala, nu degeaba se spune „minte sanatoasa in corp sanatos”.

Exercitiile aerobice, cunoscute si ca exercitii cardio, sunt o optiune excelenta pentru a tonifia corpul si mintea; conform cercetatorilor, sunt cea mai buna alegere pe care cineva o poate face pentru propria persoana.

Factori de risc precum afectiuni cardiovasculare ce duc la scaderea sperantei de viata includ obezitate, un stil de viata sedentar, tensiunea arteriala ridicata, nivelul ridicat de colesterol si rezistenta la insulina. Exercitiile aerobice reduc considerabil acesti factori de risc in nenumarate moduri.

A obtine longevitatea nu inseamna doar a trai o perioada indelungata de timp. Inseamna si a trai mai bine, mai sanatos, mai puternic. O rutina de exercitii fizice zilnice, in special exercitii aerobice, poate duce pe oricine in fata acelei fantani a tineretii, oferind o mare varietate de beneficii pentru sanatate, atat sanatatea fizica dar si sanatatea psihica. Se stimuleaza circulatia, sangele este pompat mai cu putere si astfel toate tesuturile corpului sunt oxigenate mai bine, ceea ce duce la o stare generala de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *