Esti un geniu?

geniu

Un geniu este un individ extrem de inteligent dar si care da dovada de foarte multa creativitate. O multime de oameni sunt destepti si chiar inteligenti, insa nu pot fi numiti genii din cauza lipsei de abilitati creative necesare. Alti oameni sunt creativi dintr-un anumit punct de vedere, insa nu au parte de capacitate intelectuala care sa le valorifice creativitatea. Cele mai celebre exemple de genii sunt Mozart, Isaac Newton si Albert Einstein – a carui imagine este cea mai des folosita pentru a ilustra termenul de geniu.

Definitia exacta a acestui cuvant este destul de dificil de stabilit, deoarece nu exista masuri clare si obiective care pot fi utilizate pentru a clasifica cine este un geniu si cine nu. In general, se  crede ca un individ geniu are un mod unic de a aborda anumite situatii incat reuseste sa schimbe modul normal de credinta a altor persoane. De exemplu, Einstein a venit cu o formula matematica care a reusit sa schimbe fata fizicii moderne.

Unii oameni masoara geniile pe baza IQ-ului. Astfel de masuratoare se afla departe de una ideala, deoarece foarte multi oameni sunt de parere ca testele de IQ sunt limitate, iar adevaratul test pentru un geniu ar trebui sa cuprinda ceea ce el sau ea isi propune sa produca in viata. De asemenea, geniile sunt talentate din mai multe puncte de vedere – Leonardo da Vinci, de exemplu, a fost talentat in domeniul artei dar si al stiintei. Einstein pe de alta parte, s-a concentrat, in special, pe fizica.

Oameni geniali si oameni normali

De ce unii ajung genii si alti oameni pur si simplu raman normali ramane un mister stiintific. Se pare ca exista unele legaturi genetice, cu toate ca si mediul in care un individ creste poate sa isi puna amprenta in mod surprinzator. Unele studii stiintifice au sugerat ca geniile pot avea o forma mai diferita a creierului, iar talentele acestora se datoreaza conexiunilor si legaturilor din creier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *