Este shoppingul benefic pentru sanatate?

cumparaturi

Shoppingul poate insemna lucruri diferite pentru oameni diferiti in timpuri diferite. Un lucru este insa sigur: femeile adora shoppingul, oricare ar fi ocazia. Rareori intalnesti o femeie careia sa nu ii placa sa mearga la shopping, fie ca este in scop propriu, fie ca e pentru casa, pentru copii sau pentru ocazii speciale. Exista unele femei carora nu le place sa iroseasca banii cumparand fel de fel de lucruri de care nu au nevoie neaparat.

Shoppingul este benefic pentru sanatate, este un lucru oficial. In afara de a fi o modalitate de tortura pentru barbati – care stau si asteapta in timp ce prietena sau sotia termina de facut cumparaturile – si o modalitate de a diminua bugetul, ajuta si la imbunatatirea sanatatii fizice si mentale.

Data viitoare cand mergi la mall, observa doamnele si domnisoarele aflate la cumparaturi, vei vedea ca toate sunt foarte bine dispuse. Studiile confirma ca este ca si o forma de terapie. Shoppingul elibereaza hormonii denumiti endorfine ca sunt responsabili pentru imbunatatirea starii generale si a sanatatii mentale.

Oamenii de stiinta au aflat din cercetari ca, in medie, femeile petrec 3-4 ore saptamanal la shopping. Parcurg in aceasta perioada distante considerabile, arzand aproximativ 200 de calorii la fiecare astfel de incursiune. Desi majoritatea nu privesc shoppingul precum o forma de exercitiu fizic, este perfect valabil.

Unele studii arata ca shoppingul este o modalitate de a combate depresia. Femeile pot studia produse si pot face cumparaturi ore intregi, fara sa manance sau sa oboseasca. Exact acesta este motivul pentru care unele dintre ele se rasfata cu sesiuni de shopping dupa o despartire. Este un lucru ce le face fericite si le face sa uite de griji si probleme. Prin urmare, shoppingul tine la distanta depresia si este si o modalitate de recompensare proprie, oferind rasfat.

Barbatii probabil ca vor dori sa ascunda acest articol de partenerele lor, intrucat le vor fi afectate portofelele considerabil, vor fi trasi de acestea spre malluri si magazine. O mare usurare sunt cafenelele din mall-uri, unde barbatii pot sa savureze o cafea in timp ce doamnele si domnisoarele trec prin experienta de usurare de stres oferita de shopping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *