Elementele unui site bun

website

Dintotdeauna webmasterii si proprietarii de site-uri si-au pus o intrebare: care sunt elementele care definesc un site, care il fac sa fie mai bun decat altele, de pe aceeasi nisa sau de pe domenii diferite? Rezumam pe scurt cateva astfel de elemente ce sunt definitorii pentru un site si care il delimiteaza intr-o categorie anume – bun sau nu.

Continutul original, de calitate si care prezinta incredere este in fapt sufletul intregului site. Daca informatia oferita este specifica si detaliata, nu numai utilizatorii vor acorda valoare site-ului, ci si motoarele de cautare il vor remarca si astfel ii vor fi acordate pozitionari mai bune. Expresia „continutul este rege” este valabila oriunde si oricand.

Publicul tinta al site-ului trebuie de asemenea foarte bine definit. Chiar inainte de inceperea proiectului de site, de realizarea designului si interfetei, trebuie stiut catre cine se va adresa, in asa fel incat sa fie facut cat mai prezentabil pentru respectiva categorie de vizitatori.

Continutul site-ului, pe langa relevanta, actualitate si unicitate mai trebuie sa fie si responsive indiferent de browserul de pe care sunt accesate paginile sau de platforma: pc/laptop, smartphone, tableta si asa mai departe. Datorita progreselor tehnologice din ce in ce mai multe cautari sunt facute de pe dispozitive mobile, astfel se impune necesitatea unui site care sa fie afisat corect pe orice platforma.

Timpul de incarcare al paginii este de asemenea foarte important. In ziua de astazi peste 80% din utilizatorii internetului se asteapta ca o pagina sa se incarce in maxim 3 secunde, daca aceasta durata este depasita mai bine de 40% o inchid direct. De aceea site-ul nu trebuie sa fie prea incarcat cu elemente grafice, flash, videoclipuri si altele care sa ii afecteze timpul de incarcare.

Printre alte aspecte de care trebuie tinut cont se numara si anunturile si reclamele care pot fi considerate deranjante de utilizatori. Pop-up-urile impiedica utilizatorii sa ajunga la informatia dorita si de aceea pot sa plece imediat de pe pagina daca acestea sunt abuzive.

La fel ca si continutul util, SEO este foarte important. Tehnicile prin care site-ul este mai usor indexat de motoarele de cautare, prin care ii sunt acordate pozitionari mai bune pe cuvinte cheie relevante ajuta foarte mult la cresterea vizibilitatii site-ului, la expunere mai buna catre public, ceea ce duce in cele din urma la rezultate mai bune si chiar la cresterea vanzarilor. O combinatie a tuturor acestor factori trebuie implementata pentru a se ajunge ca site-ul sa fie unul de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *