Efectele fast-food

fast food

Chiar daca mai sunt denumite si junk-food, tot stam la cozi interminabile si platim destul de mult pentru a le cumpara. Sa recunoastem, fast-food-ul poate fi mai daunator decat poluarea, incalzirea globala sau altele. Ceea ce este ciudat este un lucru: nu neaparat aceste tipuri de alimente sunt nesanatoase, sau provoaca dependenta, ci simplul fapt ca unii au inceput sa le considere alimente normale, alimente obisnuite, de zi cu zi. Inlocuim mancarea sanatoasa, gatita in casa, cu astfel de alimente care se dovedesc a fi daunatoare atunci cand sunt consumate excesiv. Desigur, nimeni nu spune ca nu poti sa-ti satisfaci odata pofta de o pizza sau de un hamburger, insa excesele dauneaza, dupa cum se stie.

Nu poate fi atat de rau… sau poate? Fast-food-ul provoaca dependenta in cazul multor persoane, iar companiile producatoare nu pot fi decat bucuroase, pentru ca asta inseamna clienti fideli si constanti. Adesea fast-food-ului i se alatura si o bautura cu continut de cofeina, cafea sau suc de obicei, astfel ca majoritatea persoanelor consumatoare se lupta cu dependenta de zahar. Portiile sunt disponibile si in varianta extra-large, astfel vei manca mai mult decat mananci de obicei.

Cum te poate afecta fast-food-ul? In multe moduri. Consumul regulat duce la scaderea libidoului atat la barbati cat si la femei – arata studiile. Aceste mese sunt scazute in nutrienti, nu contin antioxidanti, acizi grasi omega 3 si alte ingrediente care sunt absolut necesare pentru sanatatea corpului si a mintii. In plus, aproape tot continutul fast-food-ului este bogat in conservanti, intaritori, stabilizatori sau potentatori de aroma ce pot duce la acumulare de stres si modificari comportamentale.

Suna oricare din aceste lucruri apetisant? Cu siguranta ca nu. Dupa cum am mai spus, satisfacerea unei pofte poate fi acceptata, insa a trece in totalitate pe fast-food se poate dovedi a fi periculos. Cel mai bine este sa incercam sa ne alimentam sanatos, cu mancare gatita in casa, produse proaspete si adaosuri naturale, fara a face abuz de fast-food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *