Drumul pacientului spre sistemul medical

Ne imbolnavim, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Acest lucru ne face sa ne gandim care este urmatorul pas pe care trebuie sa il parcurgem. In cazul in care boala este mai grava, atunci, inevitabil, ajungem sa fim prizonieri intr-un pat de spital. Mentionam intr-un articol anterior o experienta personala avuta in trecut cu spitalul. De aici ar trebui sa fie simplu. Ne insanatosim, mergem acasa si toata lumea e fericita. Pare a fi un scenariu destul de favorabil. Dar din pacate, realitatea e alta. Sistemul nostru medical e putin defect; acum nu ca am fi noi, romanii, perfectionisti si neintelegatori. Rezultatele vorbesc de la sine. Nenumarate cazuri si nu din cele mai fericite se regasesc pe masa spitalelor fara rezolvare, mii de dosare inaintate cu plangeri, procese incheiate cu un verdict sinistru si trist. Care sunt motivele?! Un mediu anost si mizer; prezenta micilor vietati precum gandacii, purecii, microbii sau personal slab pregatit si neempatic sau lipsa aparatelor de calitate alcatuiesc o lista intreaga cu puncte in minus pentru un sistem medical.

In plus, nu suntem noi in masura sa spunem cum sa isi faca treaba cei din sistemul medical, insa, ne dorim, ca si cetateni ai acestei natiuni, sa primim cele mai bune ingirjiri, care ne vor ameliora problemele de sanatate.

Uneori, in viata trebuie sa trecem si peste momente mai grele care ne pot schimba intr-un fel sau altul. Important este sa fim puternici, sa avem curaj si sa credem in noi. In faptul ca nici un obstacol nu e mai mare decat vointa si forta noastra si ca parcurgand si etape mai putin placute vom reusi sa ne intarim si sa mergem mai departe. Sanatatea este vitala si foarte importanta in calatoria noastra, de aceea este normal sa fie in regula si neperturbata de factori negativi. Bun sau rau, sistemul nostru medical exista si ar trebui sa fim recunoscatori pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *