Majoritatea headline-urilor ce inconjoara Driveclub au avut de-a face cu versiunea dimensionata pe care detinatorii PlayStation Plus pot sa-l obtina gratuit, sau amanarea care impins versiunea de Playstation 4 in spate de data de lansare initiala in ultima luna a lui Noiembrie. Dar ce este mai exact Driveclub? Pentru a fi cinstit, nu stiu prea multe despre pre-evenimentul E3 pentru Playstation saptamana trecuta, dar dupa ce am cheltuit sub o ora lucrand la multele trasee si optiuni de customizare, am invatat cateva lucruri noi despre el.
Sta in mijlocul spectrului de arcade-simulation
Cea mai importanta parte a oricarui joc de curse este modul in care se simte masina, asa ca hai sa spunem ca jocul Driveclub nu este nici un arcade, nici un simulation racer. Ocupa spatiul din mijloc din aceste doua spectre, cu masini licensiate care se simt grele si sunt capabile sa subvireze pe o coasta de deal daca esuezi sa anticipezi un colt la timp, dar care sunt destul de iertatoare incat sa nu trebuiasca sa incerci sa fii prea delicat in relatia rotilor tale cu asfaltul de sub ele.
Audio merge o cale lunga asupra vanzarii realismului a acestor vehicule, cu tipete energice si motoare care se ineaca, furnizand o coloana sonora asupra exploatarii tale pe drum. Nu am reusit sa petrec prea mult timp studiind jocul pentru a decide cum se imbina experienta de condus la un loc, cu toate acestea, reactia mea initiala sugereaza ca se simte destul de solid. Nu pare sa fie o cantitate imensa de nuanta intre vehicule, m-am asteptat ca Ariel Atom sa se simta mai vie, decat Ferrari F12 berlinetta, de exemplu, exista o reactie care vine dintr-o singura cursa la care ai participat la fiecare masina. Cu speranta, ne putem forma o opinie mai dezvoltata la evenimentul E3 ce urmeaza.