Disney cumpara Maker Studios cu 500 de milioane de dolari

Disney s-a pus de acord sa cumpere o retea de top al Youtube-ului, pe nume Maker Studios pentru 500 de milioane de dolari. Gigantul media a confirmat acest lucru celor de la Mashable, dandu-i casei lui Mickey Mouse o achizitie puternica, acompaniind stiinta de a ajuta sa se extinda in forma de crestere a spatiului video.

Daca Maker loveste anumite tinte de performanta, Disney va imbunatati targul cu inca 450 de milioane de dolari pe langa cei deja platiti. Maker s-a stabilit ca fiind o retea de top online video, avand mai mult de 55.000 de canale, 380 de milioane de abonati si 5 miliarde 500 de vizualizari lunare. Baza sa va ramane tot in facilitatea din orasul Culver, California si va reporta sefului financiar de la Disney, Jay Rasulo, potrivit unor declaratii.

Disney spera ca achizitia ii va oferi mai multa tehnologie si inteligenta de afacere in forma scurta a spatiului video, incluzand continut Disney, dupa cum declara compania. CEO-ul companiei Disney, Bob Iger, sustine ca forma scurta a videoclipurilor online creste intr-un ritm nemaipomenit si alaturi de Maker Studios, Disney va fi acum in centrul acestei industriei dinamice cu o combinatie neegalata de tehnologie avansata si expertiza si capacitati de programare.

Targul se va incheia aproape de al 3-lea trimestru fiscal al lui Disney, asteptand achitarea de reglementare. Ynon Kreiz, Ceo-ul companiei Maker Studios, spune ca Disney este sinonimul cu cel mai bun divertisment si este partenerul ideal pentru compania sa, imbunatatindu-le pozitia ca jucatorul conducator in videoclipurile online.

Retelele de Youtube devin o comoditate grozava in Hollywood. Intr-o afacere mai mica, dar motivata similar din Mai, Dreamwork Animation a achizitionat reteaua de multicanale de Youtube Awesomeness TV pentru 33 de milioane de dolari. Aceasta afacere a marit semnificativ performantele bazate pe stimulentul de plata a compensatiilor si a ridicat pretul pana la peste 100 de milioane de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *