Descopera realitatea

Din sirul de povesti stiai ca…descopera cateva informatii de care nu stiai ca sunt adevarate sau cele pe care le stiai si au un gram de fals in ele. Conform unui jurnalist de la BuzzFeed stiai ca:

  1. Fulgerul poate lovi de mai multe ori in acelasi loc? Asa ca sansele de a scapa dintr-o furtuna nu mai sunt aceleasi de vreme ce fulgerul poate atinge orice zona in calea sa si asta de n ori.
  2. Nu cei de la Coca Cola se fac responsabili de imaginea clasica a mosului Craciun. Se credea ca in campaniile lor de promovare acestia s-au folosit de o imagine care a devenit ulterior clasica.
  3. Cameleonii nu isi schimab culoarea pentru ca se feresc sa fie vazuti. Sau in orice caz acestia aplica metoda ca „efect secundar” insa scopul lor in a-si schimba culoarea se datoreaza dorintei de a comunica cu cei din jur; cu alti cameleoni, desigur.
  4. Strutii se sperie usor si ca si in desene animate credem ca acestia isi ascund capul sub pamant de frica. De fapt nu se intampla asa ceva insa ce este corect si adevarat se refera la faptul ca acestia sunt mai fricosi din fire si se alarmeaza destul de repede.
  5. Nu pierdem mai multa caldura de la nivelul capului asa cum se crede ci de fapt pierderea de caldura se intampla ca si fenomen la intreg organismul, rand pe rand si in proportie aproximativ egala.
  6. Ai crede ca asa cum sunt plasate papilele gustative pe fiecare parte a limbii vei simti un gust diferit. Total gresit caci de fapt simtim acelasi gust indiferent de care zona a limbii atingem mancarea in prima faza.
  7. Napoleon nu era un om mic de statura. Este un mit caci dovezile arata ca acesta avea o inaltime chiar acceptabila,de fapt una medie pentru clasa de barbati la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *