De ce e importanta promovarea

promovare

De la semne luminoase la panouri tip billboard, peste tot in oras intalnesti reclame, chiar si in cutiile postale, pe bannere stradale, masini inscriptionate si asa mai departe. Sa nu mai vorbim de mass-media: in timp ce urmaresti emisiunea sau serialul preferat apar atat de multe reclame exact in momentele mai importante. Multi poate isi pun intrebarea de ce este atat de importanta promovarea, de ce nu s-ar putea renunta la reclame.

Importanta pentru afaceri

Este bine cunoscut faptul ca scopul oricarei afaceri este sa isi vanda bunurile si serviciile cu intentia de a obtine profit. Consumatorul nu va alege aceste bunuri si servicii decat in momentul in care cunoaste despre existenta lor, astfel aici intervine promovarea si reclama in peisaj. Daca vinzi un anume produs ce are numeroase beneficii insa nu este promovat suficient, sansele sunt mari ca clientul final nici macar sa nu stie de existenta produsului tau.

Indutstria publicitatii ofera acea platforma necesara afacerilor pentru a-si face cunoscute produsele si serviciile oferite.

Din perspectiva consumatorilor

Pe de alta parte, reclama este la fel de importanta si pentru consumatori. Chiar daca nu constientizeaza acest lucru, le este pusa la dispozitie o gama larga de produse si servicii. Chiar daca devine enervant la un moment dat cand incep pauzele publicitare, le urmarim cu interes cand ceea ce se prezinta ne intereseaza. Intr-o oarecare masura reclamele ne influenteaza si deciziile de cumparare pe care le luam.

Exista numeroase tehnici de promovare pe care o afacere le poate incerca. Concluzia este ca reclama si promovarea sunt aspecte foarte importante. Pe de o parte ajuta companiile si firmele sa isi faca cunoscute ofertele, produsele si serviciile, iar pe de alta parte educa si ajuta consumatorii sa faca alegerea potrivita in momentul in care vor sa cumpere ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *