De ce canta oamenii sub dus

dus

Unul din cele mai amuzante lucruri pe care le face omul este sa cante atunci cand e sub dus. Fara indoiala doar a ne imagina acest lucru ne starneste un zambet – este insa o experienta relaxanta. Nu toata lumea are acest obicei, insa cei care nu il au cu siguranta au de pierdut, pentru ca a canta sub dus poate fi chiar distractiv.

Studiile realizate de cercetatori arata ca nivelul de stres al celor care au obiceiul de a canta sub dus este unul mult mai redus fata de cei care nu practica acest lucru. Se pare ca nivelul de cortizol este unul mult mai scazut in cazul persoanelor care canta sub dus, acest hormon fiind unul specific situatiilor stresante prin care trecem.

Dusul este unul din locurile in care suntem singuri, nestingheriti, nu avem audienta si prin urmare nici trac. Astfel cei ce canta sub dus nu mai sunt constransi de faptul ca ar putea sa nu cante bine, ca unii ar putea sa fuga atunci cand le aud vocea. Cantand sub dus esti sigur ca publicul te apreciaza.

A sta sub dus este ca si cum ai sta sub o cascada cu apa calda. Starea de fericire pe care ti-o ofera acest fapt este completata de cantec – in majoritatea cazurilor oamenii canta atunci cand sunt fericiti.

Pana si acustica este mai buna la dus. Corpurile solide de care esti inconjurat nu absorb sunetul, ci il reflecta. Efectul direct este un sunet amplificat, un sunet puternic, de aceea multi au acest obicei. Adevarul este ca senzatia e unica: atunci cand ai drept microfon capul de dus, iar sunetul vocii tale este reflectat de pereti in spatiul mic al dusului, ti se pare ca esti cel mai bun cantaret de pe pamant. Poate ca nu e neaparat adevarat, insa cu siguranta te face sa te simti bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *