Curiozitati care s-au demonstrat stiintific

cat-bite1. Muscaturile de pisica au fost legate de depresie.

O veste proasta pentru toate femeile carora le plac pisicile, cercetatorii au descoperit o legatura intre muscaturile de pisica si ratele mari de depresie de la femei. Dupa ce au citit raporturile de sanatate a peste 1.3 milioane de oameni in 10 ani, au descoperit ca mai mult de 41 % din pacientii care cautau tratament pentru muscaturile de pisici, cautau de asemeni tratament si pentru depresie la un moment dat in vietile lor. Ba mai mult, 86% din acesti pacientii s-au intamplat sa fie femei.

2.Exista o formula matematica pentru altruism care sugereaza ca nu exista un act de altruism adevarat.

George Price, omul de stiinta ce a descoperi formula, si-a petrecut restul vietii muncind sa creasca ceea ce a gasit. In timp ce sanatatea sa mentala si fizica s-a deteriorat, acesta s-a dedicat sa ajute saracii, inainte de a se sinucide in Ianuarie 1975.

3.Cancerul provoaca mai mult de jumatate din mortile animalelor de companie de peste 10 ani.

Potrivit Fundatiei Nationale Canine de Cancer, cainii dezvolta cancerul ca aproape aceiasi rata ca oamenii. Mai putine pisici au cancer.

4.Pisica ta te poate duce la nebunie

Toxoplasma gondii este un organism cu o singura celula care traieste si respira in interiorul intestinelor pisicii, si intamplator, de asemeni in creierul a 1/3 din populatia umana. Desi e mica, toxoplasma gondii are abilitatea de a ne controla creierul in metode mai periculoase decat au crezut prima data oamenii de stiinta. Asta include o crestere in tendintele nevrotice, violenta autoprovocata, chiar si suicid.

5.Creierul tau incepe sa se deterioreze la 27 de ani

In 2009, cercetatorii de la Universitatea din Virginia au testat abilitatile cognitive a peste 2000 de participanti avand de la 18 pana la 60 de ani. Cei care aveau 22 de ani se comportau cel mai bine, si punctajul testului a inceput sa scapa de la oamenii care aveau peste 27 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *