Cum sa te racoresti mai rapid pe canicula

canicula

A venit sezonul estival si si-a intrat pe deplin in drepturi. In unele momente iti doresti efectiv sa ai doar pentru tine un sistem propriu si personal de aer conditionat pe care sa il poti folosi in orice secunda pentru a te racori. Pentru multi dintre noi nu este posibil acest lucru, prin urmare va oferim aici cateva sfaturi simple pentru a mai inlatura caldura sufocanta.

1. Aplica o bandana umezita cu apa rece in jurul crestetului. Senzatia sufocanta de caldura datorata caniculei va fi inlaturata, iar bandana poate fi apoi reumezita pentru ca sansele sa se usuce sunt foarte mari la temperaturile de peste 30 grade Celsius pe care le experimentam.

2. La birou nu este foarte posibil acest lucru, insa daca esti acasa si vrei sa te mai racoresti putin, poti lua un recipient, un lighean pe care il umpli cu apa rece si in care iti scufunzi picioarele pentru cateva minute pentru a mai scapa de senzatia sufocanta de caldura. Ideal ar fi sa mergi la un bazin sau la o piscina, insa, la fel, nu tot timpul exista posibilitati.

3. La fel ca si cu bandana, care poate fi folosita si la munca dar si acasa, poti aplica o panza umeda la nivelul gatului. Poti pune pret de cateva minute acea panza chiar la frigider sau congelator, pentru un efect si mai rapid.

4. Cuburile de gheata sunt foarte utile, daca le ai la indemana. Un cub de gheata infasurat intr-un material nu foarte gros si plasat la nivelul incheieturilor sau pe gat pret de cateva secunde ofera, arata unele cercetari, o racorire pentru corp cu pana la 3 grade Celsius.

5. O alta solutie simpla pe care o poti aplica atat acasa cat si la birou este sa tii la frigider un pulverizator cu apa cu care sa te racoresti cand atmosfera devine de-a dreptul incinsa. Stropii pulverizati pe apa si pe gat te vor revigora si iti vor da putere sa mai rezisti un timp caniculei sufocante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *