Cum sa eviti distragerea atentiei in timp ce conduci

condus

Fenomen foarte frecvent intalnit, distragerea atentiei in timp ce conduci se dovedeste a fi foarte periculoasa. Fie ca vorbesti la telefon, fie ca mananci, iti este sete si te hidratezi sau fumezi, o astfel de activitate iti intrerupe atentia de la drum si poti avea de suferit nu numai tu, ci si pasagerii si ceilalti din trafic.

Printre cele mai comune elemente ce distrag atentia soferilor se numara:

  • folosirea telefonului mobil
  • fumat
  • mancat
  • aplicarea de machiaj
  • consultarea hartilor
  • folosirea laptopului
  • peisajul
  • incercarea de a gasi sau lua un obiect cazut prin masina

Folosirea telefonului mobil in timpul sofatului este una din primele cauze ce distrage atentia. In nici un caz nu trebuie sa vorbim la telefon in timp ce conducem, decat in cazul in care folosim un dispozitiv hands-free. Si in acest caz insa atentia poate fi deviata de la condus. Verificarea notificarilor telefonului sau a mesajelor este de asemenea la fel de periculoasa. Daca este neaparat sa preiei un apel sau sa trimiti un e-mail sau un mesaj, cel mai bine este sa opresti masina, sa rezolvi orice este de rezolvat si apoi sa continui drumul.

Evita sa mananci sau sa bei in timp ce conduci. In timp ce intr-o mana ai un sandwich si in cealalta doza de suc iti este mult mai greu atat sa manevrezi cat si sa fii atent la drum. O alta problema ce distrage atentia mai ales in randul femeilor este verificarea machiajului si ajustarea sa in oglinda in timpul condusului. Aceste lucruri trebuie facute de acasa sau de oriunde din alta parte, inainte de a te urca la volan.

Consultarea hartilor, supravegherea copiilor sau condusul intr-o stare avansata de oboseala sunt alte situatii in care atentia iti este distrasa de la drum. In momentul in care te afli la volan, condusul trebuie sa fie preocuparea principala. Nu trebuie sa lasi orice alt element sa iti distraga atentia de la drum si de la ceilalti participanti la trafic, intrucat pui in pericol atat siguranta lor cat si a ta si a celor ce sunt in masina cu tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *