Cum sa cresti numarul de cititori ai blogului

cititori blog

Daca abia ai inceput un blog, te confrunti cu aceeasi problema cu care se intalneste orice blogger: ai un numar de cititori foarte redus sau inexistent. Nu trebuie sa te descurajezi, pentru ca de obicei dureaza cateva luni pentru ca un blog sa se consolideze si sa atraga tot mai multi cititori. Conditia obligatorie este insa ca in aceste luni de inceputi sa depui toate eforturile pentru a face blogul cat mai atractiv din punct de vedere estetic, fara a ignora si celalalt aspect deosebit de important: continutul. Odata ce publici continut de calitate, de interes pentru public, mai devreme sau mai tarziu vei ajunge sa atragi cititori.

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa pui accent daca ceea ce iti doresti este sa iti cresti numarul de cititori de pe blog. Orice blogger, incepator sau avansat, trebuie sa aiba in vedere aceste aspecte.

In primul rand trebuie sa iti definesti scopul blogului. Initial putini bloggeri stiu ce au de gand sa scrie, insa treptat este necesar ca blogul sa aiba o directie definita. Desi poti sa scrii despre absolut orice – pe blogul personal esti propriul tau mogul – este indicat sa te orientezi catre un subiect sau un domeniu de activitate specific. Odata ce blogul este nisat, vei putea observa ca numarul de cititori creste si vizitatorii vin in numar din ce in ce mai mare.

O alta caracteristica definitorie pentru reusita blogului este continutul. De preferat este sa publici articole cat mai detaliate despre subiectul abordat. Este foarte bine cunoscut faptul ca Google favorizeaza mult mai mult postarile si articolele mai lungi. Prin urmare, daca iti formezi un obicei din a scrie continut detaliat si de dimensiuni mai mari decat media, ai toate sansele ca blogul sa atraga mai multi vizitatori. In acelasi timp, va obtine si pozitionari mai bune in motoarele de cautare, devine mai vizibil si automat traficul va creste.

Chiar daca la inceput poate fi frustrant pentru ca rezultatele nu se fac simtite peste noapte, blogul cu siguranta va creste. Ai nevoie doar de rabdare, perseverenta si eforturi sustinute. Respectand aceste reguli simple vei ajunge sa iti aduci blogul la nivelul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *